TOTS 21

Imatge de la passejada d’Ortega Smith, protegit per Mossos i encerclat per membres d’entitats a ntifeixistes. Foto: VOX

La coalició electoral En Comú Podem (ECP) Reus, de la mà del seu representant legal al municipi, Ricardo Redondo Moltó, va presentar denuncia diumenge al migdia davant de la junta electoral de la zona de Reus, per «l’incompliment reiterat que ha realitzat la formació política VOX, a l’acte realitzat a la plaça Llibertat».

Segons han informat des de la formació en un comunicat «la normativa electoral dins un entorn de pandèmia com l’actual, es clar; no són compatibles amb la seguretat els actes a la via pública sense organitzar, ni aquells que comportin interacció amb grups de població i contacte físic (Visites a mercats, passejos pels carrers dels barris, …). I precisament aquest és el tipus d’activitat que han realitzat membres de la formació VOX abans del seu acte programat», afirmen des d’ECP, realitzant «una ruta a peu per tot el centre del municipi de Reus, amb la finalitat de interactuar amb la gent de diferents barris, amb el perill que aquest tipus d’incivisme comporta».

Entre altres de les normes aprovades en el reglament electoral, «estan les de que els actes seran sempre estàtics i sense mobilitat dels assistents, i que els ponents o candidats, ni al inici del acte ni al seu final, no circularan entre el públic assistent. Norma que el Sr. Ortega Smith tampoc ha complert, abraçant i agrupant-se amb seguidors de la formació dins l’acte organitzat avui a la plaça Llibertat».

«Des d’En Comú Podem Reus, sols esperem que la Junta Electoral de Zona actuï segons marca la llei que ens protegeix a tots i totes en aquesta situació de Pandèmia, ja que les normes, nos solament per ètica pròpia, són d’obligat compliment en campanya electoral per no empitjorar la situació de molts dels nostres ciutadans i ciutadanes», conclou la nota.

Redacció