TOTS 21

Yolanda López, acompanyada per la primera tinent d’alcalde de Tarragona, Carla Aguilar, i el responsable de prevenció de la federació d’indústria de CCOO de TGN, Fran Pizarro. Foto: Cedida

La diputada dEn Comú Podem per Tarragona, Yolanda López, ha demanat al futur govern de la Generalitat de Catalunya que implementi les mesures de seguretat que va dictaminar la comissió parlamentària creada arran de laccident de lempresa química Iqoxe tot just ara fa un any.

Aquest matí a Bonavista, Yolanda López, acompanyada per la primera tinent dalcalde de Tarragona, Carla Aguilar, i el responsable de prevenció de la federació d’indústria de CCOO de TGN, Fran Pizarro, han fet una valoració del sinistre ocorregut lany passat quan lexplosió a la fàbrica Iqoxe va provocar la mort de 3 persones i diversos ferits, alguns dels quals encara amb afectacions importants. La conclusió de la comissió parlamentària és que hi van haver moltes errades i no es van complir els protocols previstos i per això “cal revisar-ho tot”, ha dit Yolanda López, que ha afegit que s’ha dinformar millor a la ciutadania dotant els nuclis propers de nous sistemes de seguretat i dalarmes efectives. Per això, el pròxim govern de la Generalitat ha de fer seves les conclusions de totes les forces polítiques que vam coincidir en la majoria dels punts: Cal bunqueritzar les sales de control, es necessiten caixes negres que registrin tota l’activitat i s’han de posar nous punts de detecció dels escapaments. Com a conclusió López ha titllat de despropòsit la manca de pressupost com a excusa de no fer-ho possible. Ens sembla un despropòsit que per manca de pressupost la Generalitat no hagi fet una despesa d’1’5 milions deuros, que per un pressupost com el del Govern és molt poca cosa, ha afegit.

En Comú Podem, acusació popular a la causa judicial de l’accident

Carla Aguilar, en la seva intervenció davant dels mitjans de comunicació, ha enviat un missatge de solidaritat per les víctimes, famílies i afectats de laccident de fa un any. “És un dia per oblidar i al mateix temps per no oblidar el que suposa conviure amb el risc químic de la nostra indústria. Tots coneixem persones que treballen a la indústria química i per això hem de conservar els llocs de treball, però apostant per la seguretat laboral, una seguretat que es traslladarà a tots els ciutadans que viuen al voltant”.

Aguilar ha recordat que En Comú Podem vol saber tot el que va passar per evitar que torni a succeir en el futur: Només coneixent allò que va passar podrem evitar que torni a ocórrer. Per això ja fa mesos que En Comú Podem i també l’Ajuntament de Tarragona ens hem personat com a acusació popular a la causa judicial.Aguilar també reclama els recursos promesos al Govern per millorar la seguretat química. Exigim a la Generalitat els recursos necessaris per detectar possibles problemes que ens acabin afectant a tots els ciutadans de Tarragona i municipis del voltant, ha afegit.

Per la seva part, Fran Pizarro, ha llançat un missatge a tota la ciutadania sobre la importància de la seguretat a la indústria química: “És un dia molt trist per Tarragona i especialment per tots els treballadors del seu complex químic. Aquesta indústria és molt important a casa nostra i ha de continuar sent-ho, però accidents com el dara fa un any mai més poden tornar a passar. Per aquest motiu demanem a les empreses, a les institucions i agents socials que duna vegada per totes prioritzin la seguretat laboral. Pizarro ha tancat la seva intervenció amb un record emocionat als afectats i les víctimes: Vull enviar un record pels meus companys i pel veí de Torreforta que va perdre la vida i dir-los que mai els oblidarem i farem tot el possible perquè no torni a passar”.

Redacció