.

.

TOTS 21

Els gegants de la colla. Foto: Cedida
Els gegants de la colla. Foto: Cedida

Down Tarragona i els Geganters del Passeig Torroja de Tarragona han signat un conveni de col·laboració, amb l’objectiu que les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals que formen part de l’entitat visquin el món geganter d’una manera inclusiva.

La finalitat d’aquesta col·laboració és que Down Tarragona pugui viure el món geganter participant en Trobades de Gegants, en els preparatius de les sortides dels capgrossos, o fins i tot treballant per a organitzar actes conjunts per tal de gaudir del món geganter i la cultura popular amb una altra perspectiva més inclusiva i enriquidora per a totes les persones.

Així mateix, a més de les activitats més bàsiques i fins i tot alguna sortida amb els Gegants i els Nans del Passeig Torroja, es planteja com a objectiu que Down Tarragona pugui arribar a fer els seus propis capgrossos.

La Colla Gegantera del Passeig Torroja de Tarragona va ser fundada l’any 2009 per Aaron i Ramon Sentís, dos geganters, pare i fil d’ètnia gitana que també són portadors dels Gegants de la Ciutat de Tarragona. Està formada per gitanos i paios, la qual cosa permet i reforça un sentiment d’unió i germanor entre els seus membres però també amb la ciutat de Tarragona.

Les figures de la colla, conegudes per tots els petits i grans que gaudeixen de la cultura popular de Tarragona, són en Magí, la Tecla, en Ramses II, la Nefertari, el Pakharu, el gegantó Doraemon, i el cap gros el Tocinet.