.

.

TOTS 21

Foto panoràmica dels participants a l'acte tradicional

Foto panoràmica dels participants a l’acte tradicional

Un any més, Dow Chemical va mostrar el seu compromís amb La Pobla de Mafumet i els seus habitants, en organitzar la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, patrona d’aquest municipi. 250 veïns i veïnes, junt amb l’alcalde i altres autoritats de La Pobla de Mafumet, es van donar cita en una jornada de portes obertes, que s’ha convertit ja, en un dels actes més destacats en el marc de les festes de la Mare de Déu del Lledó.

El monòlit que Dow Chemical acull a les seves instal·lacions, serveix per commemorar l’antiga ermita de Sant Joan del Lledó, que es trobava en els terrenys on actualment hi ha les instal·lacions de Dow al polígon nord. Aquesta ermita, de la qual només en queda el monòlit, va ser enderrocada a principis del segle XIX i no va ser fins al 1980, quan es va instal·lar aquest monòlit commemoratiu. Va ser llavors quan Dow Chemical va adquirir el compromís de mantenir, aquest record de la història de La Pobla de Mafumet. Un compromís que va revalidar l’any passat quan va traslladar el monòlit a un espai més visible i més segur, però dins del recinte on antigament, s’hi trobava l’ermita de la Sant Joan del Lledó.

Durant la jornada de portes obertes, celebrada el cap de setmana, diferents representants de Dow Chemical van acompanyar els pobletans i pobletanes. Josep Boronat, director de Comunicació i Relacions Institucionals, i Kepa Díaz de Mendibil, director del Complex Industrial de Dow Chemical a Tarragona, van acompanyar en tot moment, els habitants del municipi i les seves autoritats. En primer lloc, es va celebrar un acte religiós al voltant del monòlit i seguidament, es va procedir a visitar les instal·lacions de Dow nord. Durant el recorregut, els responsables de la companyia van explicar diverses qüestions relacionades amb el procés productiu i de seguretat de Dow. A més, i arribats ja a la sala d’actes de les instal·lacions, el director del Complex va pronunciar una petita ponència que va girar al voltant del concepte de sostenibilitat. Díaz de Mendibil, i la resta de l’equip directiu de la companyia, van resoldre les qüestions al respecte, plantejades pels veïns i veïnes de La Pobla de Mafumet.

L’acte va continuar amb la projecció d’un vídeo sobre la història del monòlit i va culminar amb el lliurament d’un obsequi per a tots els presents, relacionat amb la producció que es realitza a Dow Chemical. Joan Maria Sardà, alcalde de La Pobla de Mafumet, va destacar «la bona acollida que hem tingut sempre per part de Dow Chemical». Tanmateix, també va voler remarcar «l’exercici exemplar de seguretat i sostenibilitat que realitza constantment Dow Chemical».

Per la seva banda, Kepa Díaz de Mendibil, va destacar que «la companyia celebra formar part de la festa major de La Pobla de Mafumet, a través d’aquest acte tan estimat i respectat per tots». A més, va afegir que «Dow Chemical mantindrà el seu compromís amb el municipi i amb l’entorn a través d’aquest acte i de la seva aposta constant per la seguretat i la sostenibilitat».