.

.

TOTS 21

El Camp de Tarragona enceta la setmana amb dos nous brots detctats. El primer afecta Salou, on s’han registrat tres infectats per coronavirus dins de l’àmbit familiar, amb 8 contactes en seguiment. El segon té com epicentre Montbrió del Camp, amb quatre casos confirmats dins de l’àmbit familiar i 19 persones més en seguiment.

A les Terres de l’Ebre també sumen dos nous brots, un a Tortosa amb 6 positius testats dins del mateix àmbit familiar i 6 contactes en seguiment i a Sant Carles de la Ràpita, també amb 6 casos dins de l’àmbit familiar i 8 contactes en seguiment.

Resum dels brots ja actius

Pel que fa als que ja estaven actius, les dades actualitzades aquest dilluns pel Departament de Salut ofereixen la següent foto fixa. Els 10 casos detectats al brot de Tarragona, reduit a l’àmbit familiar, mantè 37 casos en seguiment. El de Perafort – la Secuita – Tarragona suma 10 positius i 90 contactes en seguiment, en un ventall molt ample per haver-se produit dins d’un àmbit familiar i social. El brot de de Valls suma 4 casos verificats i 18 persones en seguiment, originat dins d’un àmbit laboral i familiar. El que afecta l’àrea Torredembarra-Roda de Berà continua amb tres casos positius i 21 persones en seguiment, dins d’un àmbit familiar.

Si abandonem el Tarragonès i ens centrem en el Baix Camp, els 3 casos testats al brot Reus-Les Borges, originat en un àmbit familiar, té 18 contactes en seguiment. El brot Reus-Almoster continua amb 3 casos detectats a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i un a la de Girona, amb vuit contactes en seguiment. Cal recordar que es va originar durant un viatge pel Camí de Santiago. Finalment el brot que combina Reus i Mont-roig/Miami Platja, nascut a la Comissaria de la Policia Local d’aquest darrera localitat, suma 4 casos (d’ells un hospitalitzat), tres dels quals són agents, i 41 contactes  en seguiment.

A les comarques del Sud el brot que va tenir l’epicentre en un claustre de professors d’El Perelló arriba als 14 casos confirmats (dels quals 1 d’hospitalitzat) i fins a 70 contactes en seguiment. El que es va notificar a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús (Tortosa) afegeix 9 casos positius més a la factura deixada fins ara per la Covid-19 al territori (3 d’ells hospitalitzats) i un cribatge actiu de possibles contactes que abasta tot el centre sanitari.

J.S.