.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu dels Mossos.

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa van detenir un home i una dona de 30 i 29 anys respectivament, ambdós de nacionalitat romanesa i domicili desconegut, pels delictes de pertinença a organització criminal, estafes bancàries i furts, el passat 31 de maig a la localitat de Vilafortuny a Cambrils.

La investigació iniciada mesos enrere ha determinat que el grup actuava a tot el territori espanyol i que repetia el modus operandi. La parella es movia per supermercats i centres comercials on observaven les possibles víctimes mentre feien cua per pagar a les caixes, majoritàriament persones grans i memoritzaven el PIN. Posteriorment, seguien a les persones i li sostreien les targetes, les quals utilitzaven per fer compres d’imports elevats o, fins i tot, per demanar préstecs bancaris. Els dos detinguts van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Reus l’1 de juny i se’n va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Aquestes detencions s’emmarquen en una “rigorosa i exhaustiva” investigació, que el passat mes d’abril va permetre la identificació de tres dels integrants d’aquest grup criminal i resoldre tres fets a Terrassa i un al Vendrell. Arran de la investigació els agents van poder constatar que aquest grup s’havia desplaçat al sud de Catalunya i estava realitzant la seva activitat delictiva pels voltants de la localitat de Cambrils. Els investigadors es van desplaçar a la zona i conjuntament amb agents de la Unitat d’Investigació de Reus, van detenir aquestes dues persones en un hotel de la localitat de Vilafortuny, on estaven allotjats.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. El grup actuava per tot el territori espanyol i els seus membres treballaven com una organització criminal. Els presumptes delinqüents no tenen domicili conegut, fet pel qual els permet una àmplia mobilitat per tot el territori nacional desplaçant-se principalment amb vehicles de lloguer.

ACN