.

La vallenca Margarida Aritzeta publica ‘La filla esborrada’. Foto: Tarragona21

Tarragona21 ha fet una sola pregunta a alguns dels autors locals que s’apunten entre els que tindran avui més sortida avui: una raó per llegir el seu llibre.

Margarida Aritzeta, ‘La filla esborrada’.- “Perquè s’ho passaran molt bé. És un llibre amè, lleuger, té intriga, tendresa, sentiments i sensacions a flor de pell i ens mostra una història que tenim mot a prop i no ens han explicat”. La història d’una dona que en 1946 es va enamorar de qui no tocava, un maquis, i la seva família, una bona família, la va esborrar completament de la seva memòria. Una època on les noies no podien fer segons què. Una història real.

Fàtima Llambrich, de l’Ametlal de Mar, amb ‘Sense cadàver’. Foto: Tarragona21

Fàtima Llambrich, ‘Sense cadàver.- “Si aquesta investigació l’hagués feta l’FBI, els americans estarien treient pit. ‘Sense cadàver’ explica una investigació feta pels Mossos d’Esquadra sobre persones desaparegudes, en una unitat pionera a l’Estat espanyol. L’autora és d’aquí, la investigació és daquí. És molt quilòmetre zero”.

Francesc Valls Calçada, de Santa Coloma de Queralt a Tarragona. ‘Un regal per al Führer’

Francesc Valls Calçada.- ‘Un regal per al Führer’.- “Perquè és un regal per al lector, ple d’intrigues, d’aventures, d’informació, de transfons històric. És una recuperació de la nostra memòria col·letiva, dels jueus que van marxar del país el 1492 i del que va passar després en una família de jueus descendents de Tarragona que va fer cap a Salònica quan els nazis envaeixin Grècia”. Novel·la basada en una entrevista feta a Tel Aviv a un supervivent de l’Holocaust.  Recrea un personatge a partir de part de la seva biografia. El ‘regal’ té a veure amb els expolis.

L’arquitecte i escriptor Xavier Climent publica la seva segona novel·la. Foto: Tarragona21

Xavier Climent.- ‘Tàrraco 170 dC. Colònia i Metròpoli.- “Pels de Tarragona interessarà perquè recuperaran part d’una història que ja coneixen i descobriran novetats molt interessants. Situaran alguns edificis o les seves restes al context del seu moment. I pels que són de fora, encara és més interessant perquè els descobrirà una ciutat meravellosa, que va ser esplendorosa i que encara conserva i protegeix el seu patrimoni”. Forma part d’una sèrie de vuit novel·les que dedica Climent a Tàrraco. repssant els seus diferents monuments i la ciutat en l’època romana.

Ferran Gerhard, signant llibres. Foto: Tarragona21

Ferran Gerhard.- ‘Burdelatura’.- “L’haurien de llegir per conèxier una part de Tarragona que sempre ha estat amagada quan resulta ha era una de les més importants, per les seves històries personals, pels sentiments i per les vivències”. ‘Burdelatura’ narra la Part Alta quan era farcida de burdells, entre més de 30 i 50, a partir de la ploma creativa d’un grup d’escriptors i periodistes coordinats per Gerhard.

J. Garcia