.

.

TOTS 21

Dolors Vargas és la presidenta de la Federació de Penyes del Nàstic Foto:Nàstic

El món del futbol segueix encara en estat de “xoc” després dels esdeveniments d’aquest diumenge al costat del Manzanares. Ultres de l’Atlético de Madrid i del Deportivo de la Corunya van quedar per realitzar una autèntica batalla campal que va acabar amb desenes de ferits i la mort d’un seguidor del Depor.  Integrats del Frente Atlético el sector més radical de l’afició de l’equip matalasser i dels Riazor Blues (ultres del Depor) van protagonitzar escenes que ja semblaven oblidades en el món del futbol.

Escenes que arriben just després de que a la mateixa ciutat, Madrid, es celebrés els dies 24,25 i 26 de novembre, fa tot just una setmana, el “Seminari per la Seguretat i integritat del Futbol”. En aquest seminari hi van participar integrants de la policia, de l’AFEP (Aficiones Unidas), dels clubs i de la LFP (Javier Tebas).

La presidenta de la Federació de Penyes del Nàstic, Dolors Vargas, va prendre part del seminari on en destaca que el tema pràcticament únic de discussió va ser el fenomen “Ultres”.

El Nàstic és juntament amb Cadiz i Cartagena els únic clubs de segona B que han pres part del seminari, tancat per equips de primers i segona.

En total estaven convocats 46 clubs dels quals hi van assistir més d’una trentena. Dolors Vargas destaca que “fa quatre anys que vaig a les reunions de seguretat de l’AFEP i encara no he vist mai als representants d’Atlético de Madrid i Depor, no els conec”.

“Quatre dies després de finalitzar aquest seminari un “Ultra” de l’Atlético de Madrid apunyalava a un “Ultra” del Depor, ens vam quedar tots parats i hem estat parlant molt aquests dies amb l’associació” diu Dolors Vargas.

El fenomen "Ultra" segueix extès dins el món del futbol

Dolors Vargas ha destacat la feina que es porta fent a diferents clubs, entre aquests el Nàstic, els darrers anys per acabar amb el fenomen dels “Ultres” violents.  Segons la presidenta de les penyes grana s’han de crear grades d’animació sense violents. Vargas explica que la feina al Nàstic és impecable i que la coordinació entre  el cap de seguretat, Jordi Ruiz, i els mossos dóna els seus fruïts.

La Federació de Penyes del Nàstic, inclosa dins de l’AFEP, ha emès un comunicat condemnant els fets de diumenge a Madrid.

Quim P. Casadesús