.

.

TOTS 21

L’augment dels preus de venda a causa de l’elevada demanda ha provocat un augment de les vendes del grup en un 48,5% fins als 15.900 milions d’euros (10.700 milions d’euros l’any anterior), el nivell més alt de la història de Covestro.

Covestro ha tingut un any 2021 positiu. El grup s’ha beneficiat de la forta demanda mundial, i d’uns creixents ingressos en el conjunt de l’any. Els volums bàsics venuts han experimentat un augment interanual del 10%, principalment a causa dels volums addicionals procedents del negoci de Resines i Materials Funcionals (RFM) adquirit a DSM. En concret, l’augment dels preus de venda a causa de l’elevada demanda ha provocat un augment de les vendes del grup en un 48,5% fins als 15.900 milions d’euros (10.700 milions d’euros l’any anterior), el nivell més alt de la història de Covestro.

L’EBITDA s’ha duplicat amb escreix respecte a l’any passat, aconseguint els 3.100 milions d’euros en l’exercici 2021 (1.500 milions d’euros l’any anterior), com a resultat d’uns marges molt més elevats. El resultat net interanual s’ha triplicat considerablement fins a aconseguir els 1.600 milions d’euros (459 milions d’euros l’any anterior), mentre que el flux d’efectiu lliure operatiu (FOCF) ha estat de 1.400 milions d’euros, una xifra també superior als 530 milions d’euros de l’any anterior. El rendiment del capital empleat (FREC) ha crescut fins al 19,5% (un 7,0% l’any anterior).

“L’any passat vam adoptar amb èxit una sèrie de mesures encaminades cap a l’economia circular. Els nostres excel·lents resultats l’any fiscal 2021 subratllen, una vegada més, que anem pel bon camí pel que fa a la nostra nova configuració estratègica”, ha assegurat Markus Steilemann, CEO de Covestro. “En l’actualitat, continuem avançant cap a un futur rendible i de neutralitat climàtica. Al cap i a la fi, una cosa és clara: sense els nostres productes, no es pot complir l’objectiu de l’Acord de París de limitar l’augment global de la temperatura a 1,5 graus”.

La nova estratègia i estructura del grup, i l’èxit de la integració de RFM

Després de la presentació de la seva nova estratègia “Futur Sostenible” al febrer de 2021, Covestro va aconseguir, a través de la seva implantació, importants fites durant l’any fiscal. L’estratègia se centra en el client i el creixement sostenible. Com a part d’aquest esforç, el grup va reestructurar la seva organització al juliol de 2021, i va orientar la seva activitat, encara més, a les exigències dels mercats individuals i les necessitats dels clients. Des de llavors, Covestro s’ha dividit en els dos segments: Materials de rendiment i Solucions i especialitats.

En aquest sentit, la integració del negoci de Resines i Materials Funcionals adquirit a DSM en el segment de Solucions i Especialitats està sent un èxit. Fins ara, l’empresa ha generat efectes de sinergia per valor de 26 milions d’euros, gairebé el doble de la xifra prevista inicialment per a 2021. Covestro espera generar sinergies permanents per un total d’uns 120 milions d’euros anuals per a 2025.

Dividend rècord: el major repartiment de la història del grup

Donats els seus molt bons resultats en l’exercici 2021, Covestro té previst proposar a la Junta General Anual del 21 d’abril de 2022 un dividend de 3,40 euros per acció. Això equival a un ràtio de repartiment del 41%. Covestro va redefinir la seva política de dividends l’any passat fiscal, i preveu un ràtio de repartiment d’entre el 35 i el 55 per cent dels ingressos nets, amb la finalitat de crear un vincle més fort amb la situació empresarial general del grup.

“Podem tirar la vista enrere a un any extremadament rendible, marcat per l’alta demanda. Entre altres coses, això es reflecteix en el fet que pràcticament es van esgotar les nostres existències durant amplis trams en 2021”, ha afirmat el director financer (CFO) de Covestro, Thomas Toepfer. “En l’últim any hem creat les bases per a un major creixement sostenible amb la nostra nova estructura de Grup”.

Arran del reeixit desenvolupament del negoci, el Consell d’Administració de Covestro també ha resolt un programa de recompra d’accions amb un volum total d’aproximadament 500 milions d’euros en els pròxims dos anys. Les accions recomprades es cancel·laran posteriorment i el capital social es reduirà en conseqüència. “Les grans adquisicions no són l’objectiu de Covestro en aquest moment; en canvi, creiem que invertir en les nostres pròpies accions és la millor inversió”, va continuar Thomas Toepfer. “Estem convençuts de la nostra empresa i volem crear valor afegit per als nostres accionistes”.

Redacció