.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de l’entrada del Braç de Santa Tecla. Foto: David Oliete

Avui 23 de setembre, la diada de Santa Tecla començarà amb l’anada a Ofici amb el Seguici a les 9.15 h des de la plaça de la Font fins a la Catedral de Tarragona, on es farà la salutació a la Senyera de la ciutat a càrrec dels trompeters municipals i la seva entrada amb la ballada conjunta de tots els elements festius i els pilars de les quatre colles castellera, alhora que esclaten les salves pirotècniques d’homenatge, seguides d’un ram de tro. Portaran la bandera de la ciutat, a proposta del Ball d’En Serrallonga de Tarragona, Gina Còrdova Pérez, Joaquim Marmany Inglés i Gemma Sabaté Piqué. La Professó serà retransmesa en directe per Tarragona Ràdio.

A les 10 h, a la mateixa Catedral, se celebrarà l’Ofici i el cant dels Goigs de Santa Tecla. En acabar, sobre les 10.45 h, es farà la tornada d’Ofici fins a la plaça de la Font on hi haurà la tanda de lluïment del Seguici. I a les 13 h, la plaça serà escenari de la Diada Castellera de Santa Tecla amb les quatre colles de la ciutat, una jornada que retransmetran en directe Tac12 i Tarragona Ràdio. 

A la tarda, a les 18.15 h, des de la plaça de la Font, sortirà l’anada a Professó amb el Seguici popular fins al pla de la Seu, on a les 19 h començarà l’Extraordinària Professó del Braç de Santa Tecla. Com a novetat, amb motiu de la commemoració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia de la patrona a Tarragona, acompanyaran a la Professó set mil fanalets que guiaran el recorregut de la mà de la ciutadania participant.

Serà al voltant de les 21 h quan farà entrada a la Catedral, el Braç de Santa Tecla acompanyat del Seguici, les colles castelleres, les campanes, les salves pirotècniques i els focs artificials. Seguidament, des del pla de la Seu, tindrà lloc la tornada de Professó amb la Baixada del Seguici, el qual farà la seva darrera tanda de lluïment a la plaça de la Font. La Professó i l’Entrada del Braç seran retransmeses per Tac12 i Tarragona Ràdio.

Finalment, a les 23 h, des de la punta del Miracle, esclatarà el castell de focs de Santa Tecla a càrrec de la Pirotecnia del Mediterráneo (País Valencià).

Redacció