.

.

TOTS 21

Pilars caminant. Foto: Laia Díaz

(NOTA IMPORTANT: La Diada Castellera prioritzarà, en funció del temps, els pilars caminant i l’ajuntament anuncia que al migdia s’informarà sobre possibles afectacions a la resta d’actes previstos per avui a través dels seus mitjans oficials)

Avui dissabte, diada de la Mercè, la jornada castellera de Santa Tecla despertarà amb les matinades. A les 12 h (NOU HORARI DESPRÉS DE LA SUSPENSIÓ DE LA DIADA CASTELLERA D’AHIR), la plaça de les Cols acollirà NOMÉS UNA RONDA (talcom s’ha consensuat aquest matí, en comptes de les tres previstes després de la suspensió de la Diada d’ahir) de castells, les torres i els pilars amb les quatre colles tarragonines, que alçaran els pilars caminant fins a la plaça de la Font i comptarà també amb la retransmissió en directe de Tac12 i Tarragona Ràdio.  

A les 18 h tindrà lloc una altra de les novetats de les festes d’enguany: la representació del Ball de Dames i Vells a Ponent, concretament a la plaça de la Constitució de Bonavista. El ball es repetirà a les 19 h. 

A les 18.30, l’escenari del Teatre Metropol acollirà el grup musical italià de Claudia Crabuzza amb motiu del 50è aniversari de l’agermanament de les ciutats de Tarragona i l’Alguer. El concert estarà presidit per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i l’alcalde de l’Alguer, Mario Conoci, i coorganitzat pels dos ajuntaments. Aquest concert de la jove cantant algueresa és d’accés lliure i limitat fins a completar l’aforament.

A les 19 h, la plaça de la pagesia també acollirà el concert de música de banda amb la Stadtharmonie Amriswil que presenta De Suïssa a Catalunya. Aquesta proposta està dirigida per l’oboista tarragoní Jordi Bertran Sastre, antic membre de la Banda Unió Musical de Tarragona, qui col·laborarà en un concert que repassarà els temes folklòrics suïssos i els pasdobles festius més reconeguts.

A les 19.30 h, Rambla Music presenta La Salseta de la Plateria al Teatre Tarragona, un concert homenatge a les orquestres La Salseta del Poble Sec i la Plateria a ritme de big band i les veus de Laia Batlle, Txus Cano, Raquel Esteve i José Granadero. Una proposta musical de TGN Big Band sota la direcció de Jordi Griso. 

Els Pets ofereixen el darrer macroconcert de les festes

La Tarraco Arena viurà a partir de les 20:00 hores el darrer macroconcert de les festes 2022 amb Els Pets, que presenten el seu darrer treball, 1963, de la mà del Diari Ara amb la col·laboració de l’Ajuntament. El darrer disc de la banda de Constantí és un nou treball sobri i detallista, ple de melodies enganxoses que embolcallen històries amb ànima. Dotze cançons que demanen ser escoltades amb calma, reflectides en els clàssics de la new wave britànica, però alhora amb la voluntat trencadora i contemporània. 1963 és un cant adult a la vida, una reivindicació del pòsit que donen els anys viscuts. Les entrades es poden comprar al web www.tarracoarena.com

Finalment, a les 22 h, se celebrarà el Correfoc de Santa Tecla des de la plaça de la Mitja Lluna amb els balls de diables de Ball de Diables de Torredembarra, Vila-seca, Valls i Tarragona, la Colla de Diables Voramar del Serrallo, el Drac de la Geltrú, el Xaloc de Salou, i el Drac, el Bou, la Víbria i el Griu de Tarragona.

Un cop acabat el Correfoc, des de la Rambla Nova s’encendrà la sorollosa i espurnejant traca, seguida del ‘Visca Santa Tecla!’ i la façana pirotècnica que s’enlaira des de l’esquena de l’estàtua de Roger de Llúria al mateix Balcó del Mediterrani.

Redacció