.

El Nàstic reviu les opcions de permanència. Foto: Nàstic

El Nàstic remunta davant del Mirandés (4-1) per sumar tres punts vitals en el camí cap a la permanència. Els d’Anduva s’avançaven en el 10′ amb un gol d’Àlex Garcia. Xavi Molina començava la reacció en la recta final de la primera part. En la segona, en tres minuts màgics, Tejera i Lobato donaven la volta a un marcador, que tancaria Achille Emaná de penal.

Són tres punts vitals per a un Nàstic que no es podia permetre una tercera ensopegada a casa. Els grana, tot i les baixes, han completat un dels encontres més complets en l’era Merino. Just en el moment necessari i davant d’un rival directe. Tot i veure’s amb un gol en contra, el Nàstic ha funcionat a la perfecció  a partir de la solidesa defensiva, l’equilibri en el mig del camp i el desequilibri en atac. Un triomf gloriós que ressuscita les clares opcions de permanència d’un Nàstic, que, de mostrar aquesta cara al Nou Estadi, ho tindrà ben encarat, amb els 40 punts ja sumats.

Davant de les baixes, Merino apostava per un canvi de sistema, tornant al 4-2-3-1. Un sistema que provocava un Nàstic més ofensiu i sobretot, més incisiu per les bandes de Gerard i Jean Luc, avui titular. Per aquest canal arribaria el principal perill durant la primera meitat. Els grana guanyaven en poder ofensiu, però faltava claredat en els metres finals. A més, tocaria remar a contracorrent. En el minut 10, Reina no encertava en aturar una rematada de cap d’Àlex Garcia. Un nou cop a casa, però el Nàstic s’aixecaria.

Jean Luc i Emaná trobaven espais per associar-se. El menut extrem arribava en diverses ocasions a línia de fons, però les centrades no trobaven rematador. El mateix passava en les nombroses accions de pilota aturada que els de Merino tindrien. En el 38, però, després d’una rematada al pal, Xavi Molina es llençava amb tot per fer justícia en el marcador i deixar l’altre part de la remuntada per la segona meitat.

Una segona part que començava amb males sensacions. El Mirandés es podria haver avançat amb dues ocasions molt clares d’Àlex Garcia i Guarrotxena. El Nàstic passava el petit sotrac i començava a dominar novament per les mateixes vies. Jean Luc era un punyal i Gerard mesurava esforços per trencar pel seu carril. El gol era qüestió de temps davant la superioritat absoluta del conjunt grana. I arribaria mentre es reclamava un penal a Àlex López. La pilota quedava morta i Tejera l’enviava al fons de la xarxa amb una definició deliciosa (67′).

L’alegria seria doble, amb una altre definició de classe, en aquesta ocasió de Lobato amb un xut col·locat des de fora de l’àrea. La festa grana es desbordava amb un pal de Jean Luc i amb el quart i definitiu d’Emaná, en transformar un penal.

Fitxa tècnica:

Nàstic: Reina, Bouzón, Perone, Molina, Lobato, Valentín, Zahibo (Suzuki , Tejera, Emaná, Jean Luc (S. Emaná 80′) i Àlex López (Delgado 80′).

Mirandés: Roberto, Fran Cruz, Álex Ortiz (Kijera 80′), Maikel, Carlos Moreno, Rúper, Usero, Guarrotxena, Sangalli (Pedro 63′), Álex Garica i Aurtenetxe.

Àrbitre: Pulido Santana. Ha amonestat al local Zahibo (12′) i als visitants Guarrotxena (3′), Roberto (37′).

Gols: 0-1, Álex Garcia (10′); 1-1, Xavi Molina (38′), 2-1, Tejera (66′); 3-1, Lobato (70′); 4-1, Emaná (85′)

Incidències: Partit corresponent a la 34ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat al Nou Estadi davant 5.732 espectadors.