.

Cartell amb ls acrivitats que s’organitzen a La Selva

La Selva del Camp celebra durant tres dies consecutius el Dia de la Dona, molt centrat en la cultura i la reivindicació. La commemoració s’iniciarà dijous 8 de març, amb la lectura del manifest institucional (12 del migdia, a la Plaça de l’Ajuntament)

Per divendres dia 9 (19.30 hores, al Castell del Paborde i amb entrada gratuïta) està programada l’obra de teatre ‘És de conya?’, seguit d’un teatre Fòrum sobre violència de gènere en la parella.
L’obra es planteja com un viatge per la socialització de gènere, l’amor romàntic i les violències subtils en la parella. Una història sobre les petites coses, que gairebé passen desapercebudes, que no ens agraden, i que sense saber com, es fan massa per a aturar-les… O no! Al final, el públic podrà aturar el temps, i anar enrere per a transformar el final.

‘És de conya?’ és un espectacle de Teatre-Fòrum. En un primer moment es presenta una obra de teatre, en què tres personatges viuen diferents situacions de la seva vida quotidiana, travessades per estereotips de gènere, mites de l’amor romàntic i violències en la parella. En un segon moment es passa el protagonisme a les persones del públic, que passen a ser espectactrius. Participaran de manera activa en el debat i tindran l’oportunitat de pujar a l’escenari, substituint un actor o actriu, per a provar noves idees o estratègies, possibles solucions als problemes que té el personatge que encarnen. La resta de personatges reaccionaran davant les propostes de l’espectactriu. Així, es converteix en un assaig col·lectiu per a l’acció real, una forma de transformar la realitat des de la possibilitat de provar.

 

Finalment, dissabte 10 el Castell del Paborde (19.00 hores, entrada gratuïta) acollirà ‘Montserrat Roig. Paraules d’avui’. A través del pensament de la Montserrat Roig podem, encara ara, cercar de comprendre i dialogar amb els grans i petits esdeveniments que vertebren el nostre dia a dia. És per això que, els mots escrits ahir esdevinguin “Pessics”, actuals i imprescindibles.

Amb aquest espectacle tenim l’ocasió de gaudir i fer nostre el pensament i les inquietuds d’una gran figura de les lletres del nostre país, com és la Montserrat Roig, alhora que ofereix una oportunitat excepcional per a donar-la a conèixer a les noves generacions de joves que de ben segur s’han de sentir molt propers a ella. Temes recurrents com el feminisme, la justícia social, la lluita contra l’oblit, la discriminació racial, la llengua, la pau… són presents al llarg d’aquest monòleg que en realitat és un diàleg, perquè les paraules de Montserrat Roig interpel·len el públic i el lector.