.

.

TOTS 21

Banderes a mig pal a l’Ajuntament de Constantí. Foto: Cedida

Dia de dol i banderes a mig pal a l’edifici de l’Ajuntament perquè un dels morts en l’explosió de la química IQOXE era constantinenc, Òscar Atance, nascut a Constantí i resident a Tarragona. Formava part de les entitats dels Armats i dels Grallers de la vila.

L’alcalde, Oscar Sánchez, apuntava a aquest digital que l’episodi es va viure amb molta angoixa. Igual com li van succeir als alcaldes de Vila-seca, La Canonja i El Morell, tampoc cap autoritat es va posar en contacte amb ell per informar-li de la situació i que s’havia decretat confinament de la població.

Les mostres de condol s’han repetit tot el dia a les xarxes socials i perfils de Constantí. L’alcalde va ser informat el vespre de dimecres que el finat era constantinenc.

L’Ajuntament serà convocat a una reunió amb la patronal de la química, Aeqt, per rebre explicacions i començar a preparar noves fórmules per evitar tragèdies com la viscuda a La Canonja. Tot apunta que el que ha succeït, amb tres persones mortes, pot canvar protocols i maneres de treballar a la indústria química de Tarragona, de manera que podria haver un abans i un després.

Redacció