.

Els jugadors del Nàstic celebrant el gol de Quintanilla al minut 88. Foto: Nàstic

Un partit destinat a ser llançat a la brossa pel mal joc general d’un Nàstic mediocre com mai ha acabat amb uns últims de minuts de traca que han estat ben a prop de culminar la remuntada dels granes. L’empat davant l’Espanyol B (1-1) ha ensenyat el pitjor dels visitants, amb gol d’Albarrán en pròpia porta, i el millor quan l’equip s’ha deixat de complexos, ha tret la ràbia i no només ha empatat gràcies a Quintanilla, sinó que ha provocat el pànic als locals fins al xiulet final. El punt permet, a més, igualar a 16 punts en el cap d’amunt de la taula amb l’Hospitalet, que ha perdut aquesta tarda contra l’Andorra en temps afegit (0-1), i aconseguir el liderat per la diferència de gols. Els tarragonins tenen +11 (18 gols a favor i 7 en contra) i els barcelonins 0 (13-13).

El d’avui era un dia de comiats a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Últim partit de l’any per al Nàstic (torna a la competició el 10 de gener contra el Cornellà per tancar de pas la primera volta) i més que probable darrera presència de Wilfred a l’equip. El porter, fitxat per aportar veterania sota pals, ha estat a la banqueta i tot apunta que la setmana vinent farà les maletes després d’haver demanat al club la seva sortida per motius personals, segons confirmava durant la setmana el tècnic grana Toni Seligrat. Amb aquests entrants, el menú de Nadal se servia amb un 4-3-3 clàssic per part dels tarragonins i un 4-2-3-1 pels blanc-i-blaus que s’ha mostrat molt més resolutiu durant la primera meitat.

Els tarragonins han mantingut la cara durant fases dels primers 45 minuts, però han evidenciat punts febles. Brugui i Pedro Martín han estat incapaços de desbordar, el subministrament de pilotes a l’atac ha estat intermitent tot i la resolució de Fullana en defensa i pressió i la banda de Joan Oriol s’ha vist desbordada constantment per Rubén Sánchez i Jofre. Les estadístiques parlen per sí soles: ni un sol xut entre tres pals per part dels homes de Seligrat, que han salvat els mobles en dues ocasions puntuals. La primera al minut 6 a tret de Svensson, que Gonzi ha desviat a córner amb la cama. I la segona al minut 43, quan una de les incomptables penetracions de Jofre per banda ha acabat amb un remat de cap de Becerra al travesser que ha tocat damunt la línia abans de ser finalment atrapat per Gonzi.

La represa no ha suposat modificacions tàctiques ni de tendències. Els locals més agressius i el Nàstic hibernant. Fins al minut 59, quan tot ha canviat. Una nova jugada per la banda dreta de l’atac perico ha obligat Gonzi a rebutjar la pilota amb els peus. Però Albarrán, en l’intent de llançar-la fora, acaba marcant en pròpia porteria i reobrint el debat sobre la seva titularitat tot just després de complir la sanció per la seva tercera expulsió en el que portem de temporada (l’última davant el Lleida, poc abans de l’empat dels de Ponent a l’últim minut).

El gol no ha provocat un canvi en la dinàmica del partit, malgrat que les cinc substitucions de l’entrenador visitant han donat almenys aparença de vida a un encefalograma pla. Pol Ballesteros ha disparat entre els tres pals per primer cop per al Nàstic al minut 71. Ajustat al pal dret i neutralitzat per Fortuño, a aquesta ocasió caldria afegir la de Brugui, en la seva única aparició efectiva de cara a gol, amb un llançament desviat. Els locals han reaccionat ràpid i aprofitant l’esvoranc de la defensa per la zona d’Oriol han continuat entrant com si fossin la cavalleria cosaca. D’aquest origen han arribat un cop de cap forçat de Becerra que ha sortit fregant el travesser i un altre d’Iván Gil que es perdia a la dreta de la porteria.

Ara bé, com aquest Nàstic és tan inestable com la nitroglicerina, tot s’ha capgirat al minut 88. Un servei de cantonada engaltat per Ballesteros i desviat por Fortuño era aprofitat per Quintanilla per igualar el partit amb el seu segon gol de la temporada. Un defensa salvant els mobles d’un equip que, de sobte, havia arribat a les postres amb l’efervescència de qui s’ha begut una copa de cava. Fins al punt que Brugui i Albarrán han estat a prop de garantir els tres punts en una doble ocasió salvada amb suors pel porter blanc-i-blau.

Alineacions

Espanyol B: Fortuño; Rubén Sánchez; Recasens; Ricard Pujol; Nil (Tugarinov, minut 73); Jofre; Alejandro Pérez; Gori; Jutglà (Mahicas, minut 84); Becerra i Max Svensson (Iván Gil, minut 73).

Banqueta: Iker; Tugarinov; Salto; Raigal; Ivan Gil; Roger; Mahicas; Julen i Roger.

Nàstic: Gonzi; Albarrán; Quintanilla; Pol Domingo; Joan Oriol; Fausto Tienza (Fran Carbia, minut 78); Miranda (Ribelles, minut 78); Fullana (Bonilla, minut 59); Pedro (Pol Ballesteros, minut 59); Gerard Oliva (Laso, minut 59) i Brugui

Banqueta: Wilfred (PS); Bonilla; Trilles; Ribelles; Pol Prats; Pol Ballesteros; Carbia; Guiu i Lasso.

Gols: 1-0, Albarrán en pròpia porteria (minut 59); 1-1, Quintanilla (minut 88).

Targetes grogues: Gori (minut 19); Gerard Oliva (minut 36); Toni Seligrat (minut 38, per protestar una entrada a Brugui que considerava falta); Fran Miranda (minut 77).