.

.

TOTS 21

Col·lapse de camions al Port de Tarragona, en una protesta sindical

Imatge d’arxiu d’un camió circulant per una de les carreteres del Camp.

El jutjat d’instrucció 4 de Reus va decretar 8 mesos de presó i la retirada del permís de conduir durant 2 anys a l’home que els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimecres a l’autovia A-7 a l’altura de Mont-roig del Camp després de donar un resultat d’1,66 mg/l en la prova d’alcoholèmia, una taxa que multiplica per onze la màxima permesa per a conductors professionals (0,15 mg/l). L’home té 35 anys, és de nacionalitat romanesa, i el seu domicili és desconegut. L’ingrés a presó ha quedat suspès amb al condició que no tornés a delinquir en un període de 2 anys.

Els fets van passar la nit de dimarts a dimecres a l’autovia A-7 entre els quilòmetres 1153 i 1143. Diversos usuaris que circulaven en sentit sud, van trucar avisant que un camió circulava molt lentament i fent ziga-zagues. Ràpidament, una patrulla de trànsit es va situar al quilòmetre 1143 i va veure com un camió circulava en sentit sud  Darrera del camió hi havia una retenció important de vehicles que circulaven amb les llums d’emergència i que no podien avançar-lo amb seguretat.

Els agents es van fer càrrec de la situació i van poder guiar el camió fins a la sortida de l’autovia A-7 al quilòmetre 1138, a l’altura del municipi de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Un cop aturat el vehicle, els agents van fer sortir el conductor qui mostrava símptomes clars d’anar begut. En aquest sentit, més enllà de la forta olor a alcohol i els problemes de l’home per mantenir-se dret, la prova d’alcoholèmia va donar com a resultat 1,66 mg/l.  Per tot plegat, els agents van detenir l’home i van immobilitzar el camió. El detingut va passar a disposició judicial ahir dimecres al Jutjat d’Instrucció núm.4 de Reus i va quedar en llibertat amb càrrecs.