.

.

TOTS 21

Imatge d’una detenció dels Mossos d’Esquadra. Foto: Mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir ahir a Tarragona una dona de 41 anys com a presumpta autora dels delictes de conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol i negativa a fer les proves d’alcoholèmia.

Els fets es van produir dilluns, al voltant de les 11 hores, quan diversos conductors van alertar a través del 112 que un turisme circulava fent ziga-zagues per l’A-7, en sentit Barcelona, i que podria portar un nadó a la part de darrere.

Durant la recerca, la patrulla va localitzar el vehicle aturat en una rotonda ubicada al PK 1171 de la N-340, a la Móra i finalment se la va interceptar al punt quilomètric 4 de la TP-2039, al seu pas per Tarragona.

En el moment de fer les primeres comprovacions, els agents van constatar que en el seient de la part posterior hi havia una nena de 4 anys fent servir un sistema de retenció infantil, envoltada d’ampolles d’alcohol i altres deixalles. A continuació es va poder confirmar que es tractava de la filla.

La conductora, la qual presentava símptomes evidents d’anar sota els efectes de begudes alcohòliques, va accedir inicialment a fer la primera prova de detecció de tipus evidencial i va donar una taxa d’1,80 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire expirat, quan el màxim permès és de 0,25. Una estona després, quan se la va requerir per efectuar la segona prova de contrast, s’hi va negar.

Per tot això, van detenir-la i també van immobilitzar el vehicle mentre que la menor va ser trasllada a dependències policials fins que un familiar se’n va fer càrrec.

La detinguda passarà en les properes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.