.

.

TOTS 21

Pas de camions per l'N-340.

Pas de camions per l’N-340.

Un camioner de 49 anys amb domicili desconegut va ser detingut el passat dia 23 de desembre a l’N-340 a l’altura de Roda de Berà per circular amb una taxa d’alcohol set vegades superior a la permesa. Diversos usuaris de la via van alertar als Mossos que un camió curculava molt lentament i fent ziga-zagues. El jutge va decretar el dia següent llibertat amb càrrecs pel conductor, a qui  se l’imputen els delictes de conducció temerària i sota els efectes de l’alcohol.

Després de l’avís dels usuaris, una patrulla de trànsit va desplaçar-se ràpidament fins el punt indiat i va localitzar el camió, que circulava direcció Barcelona pel carril de servei i a molt poca velocitat. Un cop aturat el camió, els agents van fer sortir el conductor qui mostrava símptomes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. L’home va realitzar la prova d’alcoholèmia que va donar com a resultat una taxa de 0,97 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. Aquest resultat sextuplica la taxa màxima d’alcohol permesa per a conductors professionals que se situa en 0,15 mg/l.

El camioner va quedar detingut i el vehicle immobilitzat, atès que el segon conductor tampoc podia fer-se càrrec del camió perquè va donar una taxa d’alcoholèmia de 0,85 mg/l. El detingut va passar a disposició judicial el 24 de desembre al Jutjat d’Instrucció núm.3 del Vendrell. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.