.

.

TOTS 21

Fotograma del vídeo de la Policia Nacional. Foto: ACN

La Policia Nacional ha detingut nou persones d’un clan familiar per cultivar i traficar amb marihuana a les demarcacions de Barcelona i Tarragona. Els caps de l’organització formaven part d’una mateixa família resident a Barcelona i utilitzaven una associació cannàbica d’aparença legal per distribuir la droga. Tenien tres plantacions interiors de marihuana ubicades en finques rústiques al municipi de Puigdelfí. Utilitzaven propietats immobiliàries, com ara un restaurant, per blanquejar els seus guanys. L’operació va començar al juliol, quan es va saber de l’existència de les plantacions.

El tràfic de drogues els reportava grans beneficis econòmics, ja que no tenien intermediaris en les transaccions. La parella del principal membre del clan era l’administradora de l’associació cannàbica des d’on venien a tercers. L’entitat oferia diferents tipus de marihuana als seus clients, en forma de cabdells o de cigarretes, però ho feien en grans quantitats.

Els agents van fer sis registres, tres a Puigdelfí i tres a Barcelona. Van intervenir 3.385 plantes, 120 quilos de cabdells, 4.000 cigarretes de marihuana, 1,5 quilos de resina de haixix i maquinària i eines per cultivar i processar droga. També es van localitzar 528.000 euros en efectiu i 170.000 més en diverses comptes corrents.

El clan utilitzava diverses propietats immobiliàries per blanquejar els beneficis, com ara immobles de lloguer i un restaurant. Per cultivar la droga punxaven la llum de l’escomesa general.

Entre els detinguts hi ha set espanyols, un belga i una veneçolana. Se’ls acusa de tràfic de drogues, blanqueig de capitals, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. Tres d’ells han ingressat a presó després de passar a disposició judicial. La resta ha quedat en llibertat amb càrrecs.