.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’agents de la Policia Nacional.

La Policia Nacional ha desarticulat un grup especialitzat en la comissió d’estafes a través d’internet que va usurpar la identitat de més de 40 persones a través de contractes de treball fraudulents. En l’operatiu s’han fet quinze detencions a Tarragona, Múrcia, Jaén, Burgos, Ciudad Real i Alacant. Els arrestats presumptament demanaven les dades personals a les víctimes amb el pretext de fer-los un contracte de treball. Després obrien comptes en bancs estrangers suplantant les seves identitats i estafaven altres persones mitjançant pàgines web de compravenda d’articles de segona mà. Els agents han detectat 205 delictes d’estafa i un frau que puja a més de 60.000 euros.

La investigació va començar quan els policies van detectar l’existència d’un grup organitzat que operava principalment a Múrcia i que presumptament es dedicava a cometre estafes per internet. Els investigats oferien feines per treballar a distància i obligaven les víctimes a contractar targetes de prepagament per tal de rebre la nòmina. Així, l’organització podia controlar els diners que posteriorment estafaria a través de pàgines de compravenda d’articles de segona mà. Els diners de les vendes els extreien immediatament en caixers automàtics per evitar els bloquejos bancaris i alhora dificultaven la localització de l’efectiu.

En l’operatiu policial es va fer un registre domiciliari on es va intervenir documentació, dos ordinadors portàtils, sis telèfons mòbils, vint targetes de diferents entitats bancàries, targetes de telefonia, discs durs, memòries portàtils i diners en efectiu. També s’ha trobat documentació personal de potencials víctimes preparada per a futures estafes.

ACN