TOTS 21

Imatge d’arxiu del centre sociosanitari Francolí.

Dos nous brots detectats pel departament de Salut a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona. El primer afecta al centre sociosanitari Francolí de Tarragona ciutat, amb 28 usuaris i 6 professionals que han donat positiu de Covid-19. A mitjan setembre el Departament ja va informar d’un brot de covid-19 en aquest equipament que afectava quatre pacients i un sanitari asimptomàtics. Aleshores el brot es va detectar mitjançant un cribratge en una de les plantes després que un pacient a qui s’havia de donar d’alta donés positiu en la prova PCR.

El segon, de més calat, afecta la residència de gent gran Calafell Park de Segur de Calafell (Baix Penedès). El dia 24 tres usuaris del centre van presentar simptomatologia associada al virus. Un cop realitzada la prova PCR el resultat va ser positiu.

A partir d’aquí, diumenge dia 27 el departament realitza un cribatge a tots els residents i treballadors. Un cop rebuts tots els resultats (els darrers, avui mateix)s’han detectat 82 casos positius (62 residents i 20 treballadors). Alhora, també cal comptabilitzar dues morts causades directament pel virus de residents que es van produir a l’Hospital del Vendrell. Des del Servei de Vigilància Epidemiològica i a través del CAP, es preveu realitzar una serològica entre avui i demà per tenir més detalls sobre aquest brot.

ACN – Redacció