.

.

TOTS 21

El destituït Ramon Llobet i l'alcaldessa Mercè Dalmau, en una imatge d'arxiu.

El destituït Ramon Llobet i l'alcaldessa Mercè Dalmau, en una imatge d'arxiu.

Ramon Llobet, fins ara regidor d’Hisenda de Cambrils per Convergència i Unió, ha estat destituït en donar-se a conèixer que ha desviat 92.000 euros de les arques municipals. La decisió l’ha donada a conèixer l’alcaldessa del municipi, Mercè Dalmau, en una compareixença d’urgència convocada aquest dijous, a les 5 de la tarda. Una hora abans, l’alcaldessa s’ha reunit amb els grups de l’oposició per donar-los a conèixer la decisió. Segons les explicacions de Dalmau, el fins ara tercer tinent d’alcalde hauria fet ingressos al seu nom simulant pagaments a proveïdors.

En paraules de Mercè Dalmau, i que recull Revista Cambrils, “Els fets han succeït entre l’1 de desembre de 2013 i el 6 de juny de 2014, període en el qual no hi havia gerent a la societat municipal i, el regidor com a vicepresident assumia aquesta responsabilitat. En aquest període s’han detectat diferents transferències a un compte per valor d’uns 80.000 euros i a un altre per valor de 12.500 euros, per tant més de 92.000 euros. El mètode que s’utilitzava era camuflar aquestes transferències com a pagaments a proveïdors o el pagament de nòmines a alguns treballadors, però sempre posant algun d’aquests dos números de compte que, presumptament, corresponen al senyor Llobet”.

Llobet, denunciat als jutjats

Davant aquesta situació, Dalmau ha denunciat Llobet als Jutjats de Reus i ja ha avançat que el consistori s’hi presentarà com a acusació particular. Sempre segons el relat de Dalmau, Llobet hauria aprofitat un buit de poder en la gerència de l’empresa municipal Epel Ingesol per transferir-se els més de 90.000 euros a comptes propis. Uns fets que ha reconegut el mateix Llobet a Dalmau aquesta setmana. Dalmau ha comentat que les irregularitats van ser detectades per la nova gerència –que es va fer càrrec el 4 de maig–, després de realitzar un anàlisi dels quatre mesos durant els quals no hi va haver gerència.

Per tot, Dalmau s’ha mostrat taxativa: “No permetré mai que cap persona que estigui al meu càrrec abusi de la confiança dels cambrilencs i malmeti la seva confiança vers les institucions. Ho he demostrat en accions anteriors i ho he fet avui en aquesta acció que implica a un regidor. Vull remarcar que dimarts es va detectar, dimecres es van demanar les explicacions i avui se l’ha denunciat al jutjat i se l’ha destituït del govern”, tal i com recull el rotatiu cambrilenc Revista Cambrils.

Unió demana la dimissió de Llobet

Unió Democràtica, el partit de Ramon Llobet, acaba d’emetre un comunicat en què li exigeix renunciar a l’acta i que “tramiti la baixa del partit davant del presumpte cas d’irregularitats en la gestió com a regidor de l’Ajuntament de Cambrils”.  A l’espera que s’aclareixin els presumptes fets a instància judicial, el president de la Intercomarcal d’Unió Democràtica de Catalunya, Martí Barberà, “lamenta i rebutja aquesta situació”.

Per això, Barberà ha volgut demanar “perdó pels perjudicis econòmics i polítics que aquest cas pugui comportar en els ciutadans de Cambrils i per la mala imatge que transmet de la política”. Per últim, Unió demana a Llobet que torni els diners i,  si no ho fa, es presentaran com a acusació particular. Si dilluns no s’ha fet efectiva la baixa d’Unió, Barberà proposarà obrir-li un expedient en el comitè de gover per fer-lo fora del partit.