.

El Nàstic ha caigut per 4-2 a Girona. Foto: Girona FC

El Nàstic cau davant del Girona (4-2), després d’avançar-se per dues vegades en el marcador, però veia com els gironins remuntaven en la segona meitat. L’àrbitre López Amaya ha estat el clar protagonista del partit en inventar-se el penal que significava el tercer gol i expulsar amb vermella directa a Juan Delgado després de protestar una falta. S. Emaná també era expulsat per doble amonestació. A més, perdonava l’expulsió a Pablo Marí encara en la primera meitat.

La primera meitat feia somiar amb un final d’any amb un regal en forma de tres punts. Un regal de Nadal que no ha arribat, tot i avançar-se en dues ocasions en aquesta primera part amb els gols de Uche i Tejera. Però el guió ha fet un gir dramàtic en la segona meitat, amb un Nàstic abatut i resignat que no ha pogut gestionar l’avantatge que s’havia emportat al descans. Els de Pablo Machín empataven només arrencar i després l’àrbitre s’ha encarregat d’ensorrar qualsevol possibilitat de treure alguna cosa positiva de Montilivi encara amb empat a dos en el marcador.

El plantejament del partit sorprenia amb un canvi de sistema. Vicente apostava per un 3-4-3, amb Uche, Delgado i Jean Luc com a referències. Aquest canvi desconcertava al Girona. I provocava que el quadre grana completés la millor primera meitat, de llarg, del que portem de lliga. Es dominava el mig del camp, la seguretat defensiva era patent amb un Djetei imperial i Ferran Giner feia mal amb les internades per banda. Precisament, una incorporació i centrada de Giner donaven peu a un penal per agafada de Pablo Marí a Juan Delgado. El defensa balear ja tenia una groga i l’àrbitre s’ha estalviat la segona. Uche s’encarregaria de transformar la pena màxima amb una tranquil•litat gebradora per als cors dels nastiquers (25′).

Amb el gol, els gironins semblaven despertar i començar a entrar en el partit. Després de diverses arribades sense perill, Valentín s’adormia en una pilota penjada i permetia a Longo empatar l’encontre. Un gerro d’aigua freda, però que el Nàstic revertia tant sols dos minuts després gràcies a una falta en la frontal magistralment executada per Tejera. Amb l’1-2 s’arribava al descans, amb la sensació i evidència de que el Nàstic estava quallant una primera part magnífica.

Però tot el treball realitzat s’esfumava en tant sols dos minuts. El que trigava el Girona en empatar a la sortida d’un córner mitjançant Juanpe, que tot just havia sortit al camp en substitució de Pablo Marí. El mal podria haver estat pitjor instants després, quan Dimi treia una mà salvadora a xut de Longo.

Els minuts passaven sense que ni Nàstic ni Girona generessin excessiu perill. Fins que l’àrbitre López Amaya ha volgut agafar el protagonisme del partit. Corria el minut 71, quan una Suzuki lluitava amb Portu una pilota alta. Una acció on no hi havia res punible, però el col•legiat veia penal per agafada. Sandaza no perdonava des del punt fatídic. I només quatre minuts després, Delgado provocava una falta mereixedora de targeta groga per a un jugador local, però que l’àrbitre no ho creia així. Les protestes del xilè acabaven amb una vermella directa que dificultava en excés una possible remuntada.

Unes possibilitats que s’esfumaven del tot amb el quart i definitiu gol de Christian en el 87.

Fitxa tècnica:
Girona: René, P. Marí (Juanpe 45′), Ramalho, Alcalá, Pere Pons, Portu, Aday Longo (Eloi Amagat 79′), Coris (Christian 69′), Sandaza i Borja García.

Nàstic: Dimitrievski, F. Giner, Suzuki, Djetei, Valentín (Àlex López (86′), Molina, Tejera, Madinda (Cordero 64′), Jean Luc, Delgado i Uche (S. Emaná 69′).

Àrbitre: López Amaya. Ha expulsat per vermella directa a Delgado 875′). Ha expulsat per doble amonestació a S. Emaná (88′). Ha amonestat al local Pablo Marí (18′) i als visitants Giner (31′), Suzuki (71′), Cordero (74′), S. Emaná (82′).

Gols: 0-1, Uche (25′) (penal)´; 1-1, Longo (38′); 1-2, Tejera (41′); 2-2, Juanpe (47′); 3-2, Sandaza (72′); 4-2, Christian (87′).

Incidències: Partit corresponent a la 19ena jornada de la Liga 1|2|2 disputat a Montilivi davant 4.571 espectadors.