TOTS 21

Imatges de l’equip humà i la sala del restaurant. Fotos: Sal i Pebre

L’Instint Restaurant és un capritx del destí. Un cúmul de benvingudes casualitats provocades per l’atzar. En primer lloc, quan Ivan Jerez (un dels socis del establiment) i la seva parella, Marta Vilaró, van optar per deixar Madrid i venir a Cambrils. A la vegada, el xef Gaspar Caparó, tocava el dos d’Escòcia i retornava a casa. Un encaix en temps de pandèmia gairebé inimaginable i que com defineix Ivan Jerez, un dels tres socis del restaurant, junt amb Jordi Segura i Nil Ferran «tot ha anat encaixant casi per sorpresa, era un camí difícil, ara bé, tot s’ha conjurat per sortir bé. Primer ens vam enamorar del local, un autèntic caramelet, i després em vaig enamorar de Gaspar!» somriu Ivan.

I és que al número 39 del carrer Pau Casals de la vila cambrilenca, fa poc més d’un mes que la cuina per compartir, ha aterrat gràcies a Instint Restaurant. Una cuina de producte de mercat de la mà de Gaspar Caparó, un xef d’Alcover, format al Basque Culinary Center de Sant Sebastià i que defineix el sentit de la cuina al Instint en «volem donar la volta a tot el que cuinem, amb les nostres particularitats, amb senzillesa i treball al darrera. Amb molta visualitat de cara al client» i afegeix «creiem en el sabor ben fet de tota la vida, amb una tècnica avantguardista. La cuina del Instint és una cuina de brasa, de bon producte, de temporada i d’elaboració pròpia. No ens agraden els productes ja tractats, els volem manipular amb les nostres mans per donar-li el nostre segell».

La carta, molt seleccionada, compta amb 26 referències. Foto: Sal i Pebre

El cert és que la carta està molt seleccionada, amb 26 referències, amb entrants freds i calents molt acurats, amb dos tipus d’arrossos en un mateix format per compartir, i amb carn i peix que treballen a la brasa. Per cert, preneu nota, no us perdeu les croquetes del xef, l’steak tartar i deixeu forat pels postres: torrija, milfulls i pastís de formatge, el vostre paladar no es pot quedar sense tastar-ho.

Amb capacitat per 98 persones, l’Instint Restaurant es divideix en una terrassa exterior just a l’entrada de l’establiment, dues sales, la inferior presidida per taules altes i baixes i per una atractiva barra de marbre iridium, la sala de dalt i, la joia de la corona, la terrassa interior «sempre havia somiat amb un restaurant amb terrassa interior» apunta Ivan, tot definint que «no volíem una decoració de tall clàssic, hem volgut importar de Madrid la cuina per compartir, els plats trinxadets i no molt extensos per fer possible que el comensal pugui provar moltes de les nostres creacions» diu Ivan.

Tota una experiència, abanderada per l’amabilitat del seu equip, com explica Marta Vilaró, responsable de gestió de reserves, comunicació i esdeveniments «la vida és veure més enllà, nosaltres volíem materialitzar el nostre projecte i així ha estat. I un dels nostres pilars és el tracte, el servei i l’amabilitat al client. Esperem que quan la situació de pandèmia millori, puguem fer monòlegs, xerrades per empreses, música en directe, comunions, bodes i el que convingui! Així que truqueu-nos al telèfon 643 960 537» diu amb energia.

Sense cap mena de dubte, aquesta novetat a Cambrils, us despertarà l’Instint gastronòmic que teniu a dins.

Sal i Pebre / Helder Moya