.

.

TOTS 21

Pla general de la plantació de marihuana localitzada a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va desmantellar la setmana passada una plantació de 3.537 plantes de marihuana al terme municipal de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) i va detenir una persona que s’encarregava de vigilar-la i custodiar-la. Els agents van tenir coneixement de la plantació, que es trobava en una zona boscosa entre Masboquera i Masriudoms, després de rebre l’avís d’uns boletaires a finals de setembre. Després de fer recerca per la zona, els policies van localitzar una parcel·la sense vegetació en la qual s’hi havien tallat arbres per condicionar-la. De fet, les plantes estaven a punt per ser collides i pesaven 700 quilos. L’arrestat, de 37 anys, va quedar en llibertat després de passar pel jutjat de guàrdia de Reus.

Els agents van veure com s’havia instal·lat un tancat perimetral amb tanques metàl·liques, troncs i arbustos secs per protegir la plantació. Segons ha informat la Guàrdia Civil, això suposava un greu risc d’incendi. En un dels extrems també hi van trobar una caseta de reg i diverses canalitzacions fins a uns dipòsits de plàstic d’on en sortien mànegues per al regadiu. A més, a la zona on hi havia els dipòsits es van localitzar envasos de pesticides, un producte que per la policia podria acabar als aqüífers de la zona.

A la vegada, van trobar una tenda de campanya on vivia el cuidador de la plantació “en condicions insalubres”. L’arrestat va ser acusat d’un delicte de tràfic de drogues.

En el que portem de 2020, a la demarcació de Tarragona la Guàrdia Civil ha desmantellat 28 plantacions amb més de 25.000 plantes de marihuana, amb un pes total de 1.461 quilos. Com a conseqüència dels operatius s’han detingut 74 persones.

ACN