.

.

TOTS 21

Façana de l'Hospital Clínic de Barcelona

Façana de l'Hospital Clínic de Barcelona

Les anàlisis del Centro Nacional de Microbiología de Majadahonda descarten que el diplomàtic senegalès ingressat a l’Hospital Clínic de Barcelona estigui infectat per l’Ebola, segons han confirmat des del Departament de Salut. L’home està ingressat en una habitació aïllada des del divendres a la matinada. Els protocols d’actuació es van activar per “precaució” davant dels símptomes que el pacient presentava, tot i que els responsables de l’Hospital ja van avisar que la probabilitat de confirmar el cas “era remota”. Es dona el cas que l’home, de 36 anys, va visitar del 17 al 19 d’agost Guinea-Conakry, un dels països afectats per la malaltia.

Les mostres analitzades pel Centro Nacional de Microbiología de Majadahonda han donat un resultat negatiu pel cas sospitós d’Ebola en l’home de 36 anys d’origen senegalès que va ser traslladat la matinada del divendres 22 d’agost a l’Hospital Clínic. El pacient, però, continua en observació i en aïllament pendent de ser sotmès a altres proves. El Departament de Salut manté les actuacions previstes en el protocol contra l’Ebola.

El pacient va anar pel seu propi peu a l’Hospital General de L’Hospitalet de Llobregat a les vuit del vespre del dijous 21 d’agost i va ser traslladat al Clínic de Barcelona cap a les cinc de la matinada. Presentava símptomes com febre, dolors a la gola o malestar muscular. Es donava el cas que l’home havia visitat Guinea-Conakry, un dels països afectats pel virus. Davant de tot plegat, el protocol d’actuació es va activar per precaució.