.

.

TOTS 21

Un dels detinguts de la xarxa criminal. Fpto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa criminal altament especialitzada que es dedicava a estafar col·lectius vulnerables, persones d’edat avançada, dependents i en situació de discapacitat. La investigació ha determinat l’existència de 592 víctimes procedents d’arreu de l’estat espanyol, també de ciutats catalanes com Barcelona o Tarragona. Els agents han detingut 21 persones, 11 homes i 10 dones, amb edats compreses entre els 23 i els 49 anys com a presumptes autores en diferents graus de participació dels delictes de pertinença a organització criminal, estafa i falsificació de document mercantil.

Els integrants utilitzaven tàctiques de venda agressiva per generar confusió a les víctimes, amb constants coaccions i amenaces, de forma presencial o mitjançant ‘call center’ des dels locals on operaven. En alguns casos, les estafes van provocar la fallida econòmica de famílies senceres després d’haver-los pagat quantitats de 30.000, 50.000 o 100.000 euros.

Els investigadors van dur a terme un total de cinc registres en empreses i domicilis, en els quals van intervenir nombrosos ordinadors, material informàtic i documentació relacionada amb l’activitat delictiva.

ACN