.

Massa Menorca per als tarragonins. Foto: Foto Nueve

L’IBERSOL CBT visitava una de les pistes més complicades de la lliga. Per història, per classificació, per plantilla i per opcions a final de temporada. El Bàsquet Menorca és un equip que s’està jugant l’accés al play off d’ascens i per tant no podia cometre cap errada.

I el començament del partit va deixar clar que el Bàsquet Menorca no volia cap tipus de sorpresa. Que volia deixar encaminat el partit des d’un bon inici. El conjunt illenc tenia el control total del ritme del partit. Una efectivitat en el tir exterior poc habitual per aquesta categoria. Tot plegat va fer que els locals agafessin, ràpidament avantatges importants en el marcador.

Berni veia com el partit es podia escapar ja en els deu primers minuts. Es va veure obligat a demanar temps mort per intentar aturar el vendaval de joc local. Es va aconseguir que la diferència no anés a més, però en cap cas escurçar-la. Els deu primers minuts va acabar, 25-13.

A l’inici del segon quart el conjunt local va perdre l’efectivitat dels seus atacs. Els seus percentatges de tir no eren ni molt menys els dels deu primer minuts. L’IBERSOL CBT tenia l’oportunitat de reduir les diferències, però el seu atac tampoc funcionava. Ni el tir exterior , ni el joc interior on xocava contra Orfila, que dominava el joc dins de la pintura. El conjunt local va anar recuperant les bones sensacions i va tornar a recupera una diferència de quinze punts al electrònic.

Tot es va complicar més quan David Mesa va cometre la tercera falta personal. Berni es va veure obligat a jugar amb quatre jugadors exteriors, que sobtadament va incomodar per uns moments el joc del conjunt local. L’IBERSOL CBT va aconseguir retallar una mica la diferència del marcador, arribant-se al descans amb 45-32.

L’IBERSOL CBT volia canviar la dinàmica del partit. Durant els primers minuts del tercer quart va pujar el seu nivell defensiu. El conjunt local no estava còmode. El partit va entrar en uns minuts on el joc era molt menys fluid. Cap dels dos conjunts trobava bones opcions. Menorca, gràcies també a la permissivitat dels àrbitres, va pujar la intensitat defensiva que li va permetre endossar un nou parcial al conjunt tarragoní. La diferència va pujar fins els vint punts, quan pràcticament s’acabava el tercer quart, 62-42, que deixava el partit sentenciat.

Els darrers deu minuts van ser un tràmit. Els dos equips tenien clar que el partit ja estava decidit. Només alguna espurna de tensió entre jugadors animava el partit. A part el conjunt local cada cop es creixia més pel suport de l’afició illenca. El pavelló era un festa. El resultat final 84-63.