.

El Nàstic ha canviat aquest diumenge la seva samarreta grana per l’equipació de color negre. Foto: Nastic

El Nàstic no ha jugat a res aquest diumenge al camp de l’Algeciras (que es manté imbatut a casa) i ha perdut amb justícia (1-0) per culpa d’un gol a tocar del final. La quarta derrota de la temporada, fruit d’un partit que mereix ser considerat amb lletres grosses com dels pitjors de l’actual curs, té més lectures negatives. Aythami (una garantia defensiva a falta de més coses a destacar de l’equip) ha estat expulsat en temps de descompte. El central serà baixa la setmana vinent davant l’Atlético Baleares, líder de la categoria i amb dinàmica expansiva. Els homes de Raül Agné només han sumat 2 punts dels últims 12 possibles, segueixen sense guanyar fora del Nou Estadi (i ja van set intents) i en els darrers tres partits lluny de Tarragona no han marcat. De fet, aquest diumenge no han fet res de noticiable de cara a porteria. Amb el triomf, a més, els andalusos els passen per sobre a la classificació. El Nàstic baixa fins a la desena posició, de forma provisional perquè el Castelló, afectat per un brot de covid, té dos partits pendents i està només un punt per sota. L’única lectura positiva és que, malgrat tot, encara s’està a tres punts de pujar al vagó del play-off, que marca el Barça B (ha caigut per 2-0 al camp de l’Albacete) amb 22 punts.

Manu García tornava a la porteria aquest diumenge una vegada complerta la sanció per la vermella al camp del San Fernando. I al minut 30 la seva presència s’ha fet notar esgarrant una triple oportunitat de gol nascuda a l’àrea petita que s’ha solucionat de manera agònica, amb dues aturades meritòries i un xut al pal. Tot plegat el més destacat d’una primera meitat en la qual els locals han arribat esporàdicament a zona de perill (una relliscada de Joan Oriol al minut 15 no ha estat aprofitada per un Álvaro Romero massa gana) mentre el Nàstic estava, simplement, desaparegut en atac. Els granes (vestits avui tot de negre) mantenien l’ordre però ni forcaven l’error rival fruit d’una pressió en sortida de pilota ni mostraven signes de verticalitat. Amb els laterals fixats per les pujades dels interiors i Robert Simon perdut en terra de ningú i sense trobar company de pis, Jannick, Pablo Fernández i Fran Carbia intercanviaven posicions fins a quedar marejats lluny de la pilota.

La segona meitat s’ha iniciat amb un mirall ofensiu tarragoní, que es resumeix en una centrada de Fullana que Fran Carbia, a contrapeu, ha vist com finalment li prenia un defensa andalús. La jugada, almenys, ha servit perquè el Nàstic s’apuntés el primer córner del partit. I l’únic. Els locals han respost amb una centrada d’Álvaro Leiva que s’ha passejat com si fos diumenge a la Rambla Nova sense rematador a tir.

Amb el pas dels minuts Aythami ha fet hores extres perquè les bandes feien aigües i l’entrada de Bonilla per un irrelevant Jannick volia incorporar nervi al pla de vol grana. Amb l’equip sense imposar-se davant d’un Algeciras animat i poca cosa més, Agné ha volgut fer saltar la banca amb l’entrada d’Edgar Hernández per Pablo Fernández. La idea era generar sinergies amb Carbia encara amb temps per davant per capgirar el poc que s’estava veient sobre el camp.

Però el canvi que havia de capgirar el partit ha estat el de Víctor López per Leiva. Al minut 87 i en una centrada des de la banda esquerra, engaltava el xut que llançava el partit a la brossa. Era la primera que tocava i a barraca, posant el punt i final a un xoc que fa disparar la preocupació en el rendiment de l’equip.

Alineacions

Algeciras CF: Iván Crespo, Alcázar, Robin, Mariano Gómez, Tomás Sánchez (Peris, minut 82), Iván Turrillo, Borja Fernández (Javi Duarte, minut 71), Ferni, Leiva (Víctor López, minut 82), Álvaro Romero, Roni

Banqueta: C. Zabarte, Peris, Pepe Mena, Almenara, Pol Tristán, Javi Duarte, Villapalos, Tresaco, J. Figueras, V. López, Van Rijn, Campaña

Nàstic: Manu García, Pol Domingo, Aythami, Quintanilla, Joan Oriol, Ribelles, Fullana (Pol Prats, minut 82), Robert Simon (Pedro del Campo, minut 82), Jannick (Bonilla, minut 57), Pablo Fernández (Edgar Hernández, minut 67), Fran Carbia

Banqueta: Gonzi, Albarrán, Bonilla, Del Campo, Pol Ballesteros, Edgar Hernández, Pol Prats, Nil, Karim

Targetes grogues: Ribelles, minut 16; Aythami, minut 67 i 93′ (expulsat); Edgar Hernández, minut 90

Gol: 1-0, Víctor López (minut 87)