.

Cabré rep una falta que l'àrbitre no xiula i Pascual envoltada de defensores. (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

Cabré rep una falta que l’àrbitre no xiula i Pascual envoltada de defensores. (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

El Tarragona Fem Bàsquet B va perdre ahir contra el Lleida en un partit que va estar marcat per la inoperància local contra la defensa en zona després del descans i l’encert des de la línia de 6,75 de les visitants.

El conjunt que entrena Fernando Arias va fer un bon primer quart. Les jugadores liles mostraven molta intensitat, assumint la seva responsabilitat defensiva en transició. En l’apartat ofensiu, el Tarragona Fem Bàsquet B va jugar amb decisió, sense dubtes, i això li va permetre poder mantenir un resultat igualat. Amb tot, el gran encert del Lleida des de la línia de 3 punts va ser cabdal. Les visitants van encistellar 4 triples en el primer període i això va ser decisiu per entendre el domini de les jugadores de la Terra Ferma.

El Lleida, a més, va aprofitar l’alçada de les seves pivots per crear problemes a la defensa tarragonina. Les interiors visitants corrien, a més, molt bé la pista, un fet que decantava la balança al seu favor.

La dinàmica en el segon període va ser semblant. El Lleida, superior físicament, va dominar encara amb més claredat, tot i la resistència de les locals. Les visitants movien molt ràpidament la pilota i arribaven al cèrcol amb molta facilitat (22-31).

A partir del tercer període el matx es va trencar definitivament. El Lleida va situar una defensa en zona que va colapsar l’atac tarragoní tot i la gran actuació de Garcia (17 punts). El tècnic visitant va decidir apostar per aquest sistema defensiu quan va comprovar que el Tarragona Fem Bàsquet B anava a totes, fent un parcial de 6-0 de sortida. Amb el nou plantejament del Lleida, el parcial va ser de 2-12 en els quatre minuts següents. Dos triples de Calonge en el tram final del quart van acabar de certificar els bons minuts del Lleida que arribava al quart període amb un resultat favorable de 35-55.

El quart període va tenir un inici semblant al tercer. El Tarragona Fem Bàsquet B va marcar un parcial de 6-2 de sortida però el Lleida va mantenir la defensa en zona i, recuperant la pilota, feia contraatacs molt ràpids que sorprenien les locals, que van fer moltes faltes. Així, el conjunt lila va entrar en bonus als cinc minuts del quart i el Lleida ho va aprofitar per anotar des de la línia de tirs lliures.

Sense encert en el tir exterior, el Tarragona Fem Bàsquet va encomanar-se a la lluita i la defensa per intentar retallar diferències. No ho va aconseguir, però, almenys, va evitar que el desavantatge fos més gran.