.

.

TOTS 21

Façana de l’Ajuntament de Tarragona.

El jutge del cas Inipro, que investiga presumptes desviaments de fons de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona al PSC, ha denegat a l’Ajuntament de Tarragona la possibilitat de personar-se com a acusació particular. Segons han confirmat a l’ACN fonts judicials, el jutge ha denegat la petició per “extemporània”, atès que es va presentar en un moment processal en què ja s’havia incoat la interlocutòria de procediment abreujat i s’havia qualificat el delicte. Malgrat tot, la resolució del jutjat d’instrucció número 1 no és ferma i encara es pot recórrer en apel·lació. Entre els nou encausats hi ha l’exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros i la regidora socialista Begoña Floria.

La fiscalia acusa Ballesteros dels suposats delictes de prevaricació, malversació, frau, falsedat en document públic i falsedat en document mercantil, i li demana 5 anys i 8 mesos de presó . De la seva banda, l’acusació popular exercida per la CUP eleva la petició fins els 13 anys de presó perquè afegeix delictes com suborn i tràfic d’influències, i l’Ajuntament -pendent de si finalment podrà personar-se o no- pretén una petició de 14 anys.

El cas gira sobre el contracte subscrit l’any 2010 entre l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i l’empresa Inipro, i que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012. Oficialment, el contracte tenia com a objectiu la intervenció i potenciació de l’associacionisme de població immigrant però, segons les acusacions, aquests treballs no han quedat acreditats en les memòries justificatives i, realment, el què es portava a terme eren activitats en benefici del PSC.

En la interlocutòria d’incoació de procediment abreujat, el jutjat d’instrucció apuntava que es van contractar persones afiliades o simpatitzants del PSC per tal de dur a terme activitats com ara atendre les xarxes socials i fer funcions comunicatives a favor de l’alcalde de cara a les eleccions municipals del 2011. L’import presumptament defraudat puja a 276.000 euros. El PSC podria haver de respondre a títol lucratiu dels fets si es confirma que era “beneficiari últim” dels actes realitzats pels contractats per Inipro.

Roger Segura