.

.

TOTS 21

Entrada d'Ibrahima Sylla al jutjat de Tarragona. Foto: Tarragona21

Entrada d’Ibrahima Sylla al jutjat de Tarragona. Foto: Tarragona21

Els primers testimonis del cas obert arran de la mort de l’home senegalès a Salou ja han declarat davant el jutjat d’instrucció número 4 de Tarragona. Els tres companys de pis, segons han apuntat fonts judicials, han comparegut amb una actitud serena, tranquil·la i amb voluntat de col·laborar, tot i que el contingut de les seves declaracions no ha transcendit. Aquest dimarts declararan dos companys de pis més, mentre que els tres veïns que haurien vist els fets s’han convertit en testimonis protegits per preservar-ne la identitat. En funció de com es desenvolupin les declaracions, el jutge podria citar a declarar alguns dels agents dels Mossos que van participar en l’operatiu policial.

El primer ha estat el germà, Ibrahima Sylla, que ha comparegut durant més d’una hora en qualitat de denunciant i acompanyat d’un advocat. La seva denúncia sobre l’actuació policial dels Mossos d’Esquadra s’ha incorporat a les diligències obertes per la mort del manter. Els altres tres testimonis són companys de la víctima. Un d’ells és Babacar, l’home que ha ofert versions contradictòries dels fets. Primer va declarar a la policia que no va veure res, però més tard va assegurar als mitjans que hi havia hagut contacte físic entre els Mossos i Mor Sylla.
El germà de la víctima no ha volgut fer declaracions i s’ha confirmat en dir que havia explicat tot el que sabia a la jutgessa.

Un dels testimonis, Babakar, que va assegurar davant de la premsa que va veure dos agents dels Mossos d’Esquadra forcejar amb el manter just abans de caure pel balcó ha reconegut davant del jutge que no va veure res, expliquen fonts judicials citades per EFE.

Escolta a Ibrahima Sylla

ACN