.

.

TOTS 21

Així ha quedat el podi avui a Altafulla.

Així ha quedat el podi avui a Altafulla.

Per segona jornada consecutiva, Altafulla s’ha convertit en l’epicentre del triatló i aquatló, albergant aquest diumenge, el Campionat d’Espanya d’Aquatló. En categoria elit, Anna Godoy i David Castro han pujat al podi, després de recollir dues esplèndides actuacions.  La nit anterior, les condicions meteorològiques obligaven a canviar el format de la competició, atenent al reglament de competicions vetllant per la seguretat de tots els esportistes.

Després de reunir-se Protecció Civil, el delegat tècnic, la Federació Espanyola de Triatló i Capitania Marítima, es va prendre la decisió d’extremar les mesures de seguretat davant la previsió meteorològica i atenent al Reglament de competicions (Art. 1.5), es va modificar la prova al format de Natació-Carrera (amb un primer segment d’1 km de natació, seguit de 5 km de carrera a peu).

Tal com va succeir en la jornada d’ahir, Anna Godoy ha sobresortit en el segment de natació, una situació que li ha atorgat una bona renda de cara a l’inici de la carrera a peu. Després del seu pas per la zona de transició, Godoy comandava la competició, seguida molt a prop per la neozelandesa Anneke Forrest Jenkins i Anna Flaquer. Per darrera, han estat Ana Ruz, Sara Pérez i Ana Mariblanca.  Jenkins i Godoy han començat liderant l’última volta del sector de carrera a peu, amb Sara Bonilla una mica més ressagada en tercera posició. A continuació marxaven Xisca Tous i Ruz, ambdues intentant recuperar posicions en aquests metres finals. La neozelandesa acabaria guanyant-li la partida a la seva companya d’equip en el Cidade de Lugo Fluvial i, igual que en la jornada d’ahir, ha repetit triomf en la general de la competició.  Per la seva banda, una espectacular Anna Godoy s’ha proclamat campiona d’Espanya, tant en categoria elit com en categoria Sub23.

Segiudment, Sara Bonilla del Triatló Clavería Móstoles ha estat la segona espanyola a creuar la línia de meta, obtenint el subcampionat de la modalitat. Mentre que Xisca Tous (C.T. Diablillos de Rivas) ha aconseguit la medalla de bronze en elit, a la vegada que ha aconseguit el subcampionat en Sub23. Mentre que la seva companya de club, Ana Mariblanca -setena en la general- ha aconseguit la tercera plaça del podi Sub23.  Per clubs, el triomf ha estat pel C.T. Diablillos de Rivas. Les madrilenyes han estat acompanyades en el podi per les representants del Triatló Clavería Móstoles en segona posició i el Fasttriatlón Club, en tercer lloc.

En l’elit masculina Víctor Benages ha liderat la competició en el primer sector, sortint al capdavant de la transició amb Emilio Aguayo, a escassos metres. Mentre que David Castro (desafortunat en el dia d’ahir, per un problema mecànic en el segment ciclista) s’ha situat en tercera posició, amb Luis Miguel Velásquez establert a la quarta plaça.  Començada la segona volta, Castro es col·locava al capdavant marcant un fort ritme, i ha anat augmentant el seu avantatge de forma considerable, fins a creuar la línia de metaen primera posició i pujar al podi amb el cap ben alt. El subcampionat quedava en mans d’un Lucas Mola que va demostrant la seva clara progressió en l’elit espanyola. Mentre que Pau Castellvell s’ha adjudicat la medalla de bronze. El mateix podi es repetia en categoria Sub23.


En la categoria de clubs la primera posició s’ha classificat el Fasttriatlón Club. Mentre que el Club Tri-Val Triatló Valdemoro s’ha emportat la medalla de plata i el C.T. de Triatló Diablillos de Rivas s’ha penjat la medalla de bronze.

La Federació Espanyola de Triatló ha agraït el compromís, treball i la col·laboració de l’organització, l’Ajuntament d’Altafulla, amb l’alcalde Félix Alonso, el regidor d’esports, Guillermo Alonso, i a tots els participants, espectadors que han animat sense parar i als més de 300 voluntaris que han contribuït en el desenvolupament de la competició. Ara, Altafulla té la mirada posada en la prova de triatló dels propers Jocs del Mediterrani Tarragona 2017.


En l’entrega de premis hi ha estat presents, la representant territorial d’Esports de la Generalitat a Tarragona, Gemma Solé; l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor
d’Esport, Guillermo Alonso; el president de la Federació Espanyola de Triatló, José Hidalgo, i el president de la Federació Catalana de Triató, Jesús Lluís Andreu.