.

Una imatge del concert de Damaris Gelabert a Reus. Foto: ACN

Una imatge del concert de Damaris Gelabert a Reus. Foto: ACN

L’artista Dàmaris Gelabert ha encetat aquest dissabte la gira de comiat d’una carrera de 25 anys dedicats a la música infantil en català. El Teatre Fortuny de Reus ha estat la primera parada de “La gira dels 25”, amb la qual Gelabert farà un punt i a part als concerts en directe. Ara bé, Gelabert ja ha avançat que continuarà dedicant-se a la producció i composició musical. Per això necessitava aturar la gira i dedicar-se a altres coses.

Segons l’artista, les cançons infantils en català són la “millor eina pedagògica que hi ha per transmetre la llengua i els valors”.

El públic familiar present al teatre reusenc ha cantat a l’uníson les cançons de l’artista i la The Grow up singing band, que acompanyarà Gelabert en festivals com el de Cap Roig, el Magnífic Fest de Lleida o el Ressons Penedès.

La platea del Teatre Fortuny s’ha anat omplint de famílies amb criatures petites i no tan petites que han cantat i ballat cadascuna de les cançons que formen part de “La gira dels 25”, amb la qual Dàmaris Gelabert i la The Grow up singing band recorreran el país en els pròxims mesos. Gelabert busca així donar a conèixer aquesta banda, creada sota el paraigües de la companyia Totsonarecords, que manté la voluntat de promoure la música pedagògica en català.

Els grans èxits de l’artista i la celebració del quart de segle de la seva carrera són el fil conductor de l’espectacle de poc més d’una hora que fomenta la interacció dels espectadors. Gelabert afirma que serà una gira “molt especial i bonica”, amb un espectacle pensat per sorprendre al públic familiar amb deu músics sobre l’escenari. Al llarg d’aquestes actuacions, l’artista també pretén retrobar-se amb infants i adolescents que han crescut amb la seva música per cantar les cançons de la seva infància.

La vessant pedagògica és un dels altres aspectes que han destacat alguns dels assistents al primer concert de comiat, com és el cas de l’Eva Maria García, veïna de Calafell. Mestra de professió, ha apuntat que la feina feta per Gelabert és un recurs molt útil a l’aula. “La vaig conèixer a través de la cançó ‘Bon dia’ i vaig descobrir que al darrere no només hi havia aquest tema, sinó que hi havia moltes més cançons que són un tresor per treballar amb els infants”, ha afirmat.

La seva filla, la Marina Sánchez, va començar a escoltar les seves melodies des que era un bebè i aquest dissabte ha gaudit d’un dels últims directes que oferirà Gelabert.

La promoció de la música infantil en català és un dels altres aspectes que diferencien l’aposta de Gelabert. Des del Masroig, el Sergi Perich i la seva filla Tanit, han posat èmfasi en la importància de tenir recursos musicals en català per mantenir la llengua. L’aposta del català en la música va ser present des dels inicis de Gelabert, qui ha assegurat que “trobava a faltar” cançons catalanes infantils quan exercia de professora.

Una aturada per seguir dedicada a la música des d’un altre vessant
Malgrat el punt i a part que representarà “La gira dels 25”, Gelabert ha avançat que seguirà treballant en la producció i composició musical. “Quan estàs de gira, et treu molt i molt de temps i és molt difícil dedicar-se a altres coses. També tinc el meu espai, Créixer Cantant a Cardedeu, obert a les famílies on tinc projectat fer moltes coses i espero tenir temps quan acabi els concerts”, ha subratllat.

ACN