.

Un llibre i una exposició al MAMT redescobreixen l’obra i la trajectòria de la pintora Isabel Saludes. Foto: Diputació

‘Espai, temps i silenci’ s’ha presentat aquest dijous al vespre al Museu d’Art Modern de Tarragona, en un acte presidit pel diputat de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, i amb la participació de l’artista alforgenca i de l’autor del volum, Antonio Salcedo

El color i la llum de la seva Alforja natal han acompanyat la pintora Isabel Saludes (1946) al llarg de la seva trajectòria artística. L’obra de l’autora alforgenca s’ha pogut admirar en països com el Japó, Alemanya, França, Portugal o Suïssa, i ara torna al seu entorn d’origen mitjançant el llibre ‘Isabel Saludes. Espai, temps i silenci’ (Col·lecció Tamarit de llibres d’art. Diputació de Tarragona i Viena Edicions) i de l’exposició del mateix nom, oberta fins al 17 d’abril al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT).

Tant l’exposició com la publicació s’han presentat aquest dijous dia 3 de febrer al vespre, amb la participació d’Isabel Saludes; de l’autor del llibre, Antonio Salcedo; del director de Viena Edicions, Enric Viladot, i del diputat delegat de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, qui ha presidit l’acte. El representant de la institució en aquest esdeveniment ha fet èmfasi en “el talent, prestigi i trajectòria internacional de la pintora alforgenca”, alhora que ha destacat que el llibre i la mostra “esdevenen un pas més en la normalització de la difusió de les trajectòries i de l’obra de les dones artistes”. D’altra banda, es tracta de la primera monografia global dedicada a aquesta artista. En aquest sentit, Isabel Saludes ha donat les gràcies a tothom qui ha fet possible l’exposició i el llibre, així com al seu municipi. Alhora, ha assenyalat que totes dues iniciatives pretenen reflectir la seva passió per la pintura: “M’inspiro en la senzillesa de les coses que configuren el món rural”.

Isabel Saludes

Nascuda a Alforja el 1946, va realitzar els seus estudis artístics a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. La seva producció artística es basa en la recerca d’un llenguatge propi en l’àmbit de l’expressionisme abstracte, amb plantejaments espacials de caire arquitectònic que matisa amb tocs de realisme.

La seva primera exposició significativa va tenir lloc al març de 1986 a la Galeria Matisse de Barcelona, amb un important ressò en l’àmbit artístic. L’any 1992 va formar part en la mostra conjunta que van realitzar els galeristes de Barcelona en el marc dels Jocs Olímpics, en la qual s’aportava una visió panoràmica de l’art català del moment. Isabel Saludes Anna Lentsch van ser-ne les dues úniques dones seleccionades. La internacionalització de la seva obra s’inicia al Japó el 1994 i continua a Alemanya, França, Portugal i Suïssa. Les exposicions s’alternen i de vegades es presenten de forma simultània en diversos països, fet que palesa el reconeixement per la seva obra.

A part de la seva faceta de pintora, ha desenvolupat una destacada tasca en l’ensenyament de l’art amb la publicació dels llibres ‘Creativitat i Art contemporani’ (1985) i ‘Dels Impressionistes a l’Op Art. La pintura Contemporània’ (1987). Isabel Saludes també és membre de la Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) i de l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA), i participa de manera habitual en la secció d’art de la revista Serra d’Or.

Redacció

/* JS para menú plegable móvil Divi */