TOTS 21

Imatge d’arxiu del Castell del Catllar, amb l’Estalada de fons. Foto: Marc Ortín (El Temps)

Ciutadans (Cs) ha portat a la Junta Electoral l’ajuntament del Morell perquè li faci retirar la pancarta, «amb simbologia partidista», que hi ha a la façana del consistori. A més, Cs també ha demanat a la Junta Electoral la retirada de la «simbologia partidista» que oneja al castell del Catllar. El text assenyala «l’incompliment de la resolució que obliga el Govern i els Ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral». I recorda, a més, que «la igualtat de sufragi és essencial en la representació democràtica». Per això, requereix la retirada dels edificis públics «de qualsevol simbologia partidista que contingui imatges o expressions vinculades o similars a les que utilitzi qualsevol dels partits que concorren a les eleccion»s.

Des de la formació taronja s’ha constatat que «tot i les diferents resolucions de la Junta electoral central i de les provincials, als balcons de diferents ajuntaments i també d’edificis municipals continuen penjades pancartes i simbologia amb un contingut clarament partidista, que s’associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions», ha explicat el portaveu de Cs a l’ajuntament del Morell, Francisco Palma. I per aquest motiu ha presentat un recull de proves que ho acrediten.

Per això, es demana a les juntes electorals de zona que «obliguin els ajuntaments a retirar la pancarta i qualsevol altre símbol partidista de les façanes d’edificis municipals» i que «tant els consistoris com la resta d’administracions garanteixin el compliment del principi de neutralitat». Des de Ciutadans es reclamen «unes eleccions del 14-F lliures i uns edificis públics que representin a tots els catalans, no només a una part».

El portaveu de Ciutadans a l’ajuntament  del Catllar, Jordi Porta,  ha criticat que els partits separatistes utilitzin les institucions «com a tauló de propaganda política al servei de la seva causa». «Volem unes eleccions lliures i no veure com els partits separatistes novament volen adulterar la democràcia utilitzant les institucions per enviar missatges partidistes», ha conclòs el representant de la formació liberal.

Redacció