.

.

TOTS 21

Han presentat l’escrit conjunt a l’OAC que busca revertir la situació caòtica i poc transparent amb la que es respon a l’oposició de manera desordenada i poc clara

Han presentat l’escrit conjunt a l’OAC que busca revertir la situació caòtica i poc transparent amb la que es respon a l’oposició de manera desordenada i poc clara

L’oposició en bloc a l’Ajuntament de Cambrils, una vegada més, ha sumat esforços per mirar de corregir les dinàmiques de l’actual govern independentista d’ERC, NMC i Junts per Cambrils en l’exercici dels seus drets.

En aquest cas, els tres partits Cs, PSC i PP junt amb el regidor no adscrit, Joan Maria Artigau, han presentat un escrit a l’OAC per mirar de reconduir les situacions que pretenen frenar el joc democràtic als plenaris municipals.

En l’escrit es fa referència a “la dinàmica de contestar en bloc a les qüestions que plantegen els regidors de l’oposició” de manera que “no es garanteix la qualitat de la fiscalització, convertint el legítim exercici del control de la acció de govern en un caos que desvirtua absolutament una peça fonamental del nostre sistema democràtic”.

En aquest sentit, l’oposició considera que “moltes vegades les preguntes no reben resposta, o la que es proposa, no respon al contingut de la pregunta”. Per tot això, amb l’escrit presentat aquest dimecres 18 de setembre, es busca aconseguir regular la part final del debat de les sessions plenàries on “l’oposició te el dret a formular totes aquelles preguntes que consideri oportunes per tal d’aclarir aspectes de l’acció del govern, i aquest la obligació de contestar-les d’una forma ordenada i coherent, ja que no dóna només resposta als regidors, sinó també al poble de Cambrils”, asseguren.

Els deu regidors -que se sumen a la petició- sol·liciten també que es respecti allò que marca l’article 88 del ROM on s’assenyala que les preguntes formulades oralment en el decurs d’una sessió “es contestaran per escrit o de paraula en la sessió ordinària següent llevat que la persona interpel·lada les respongui immediatament”, el que sembla indicar que, en el cas de que es decideixi donar resposta oral, aquesta hauria de venir a continuació de la pregunta i no diluir-se en una bossa comuna de diferents qüestions. Això desemboca en que no es pot establir un nexe coherent entre la pregunta i la resposta.

Aquesta petició formal arriba després de la situació de desconcert que es va viure en el passat plenari municipal on el desgavell en els torns de precs i preguntes van acabar per tancar un escenari buit, confós i molt sintomàtic del funcionament veritable de l’actual (des)govern.