TARRAGONA 21

El diputat de Cs Sergio del Campo remarca "la necessitat de saber els plans de recol·locació per a aquests treballadors per evitar que es quedin sense feina"

El diputat de Cs Sergio del Campo remarca «la necessitat de saber els plans de recol·locació per a aquests treballadors per evitar que es quedin sense feina»

Té l’actual Govern algun pla de recol·locació per als treballadors de l’autopista AP-7 afectats per la desaparició dels peatges a la província de Tarragona?». És una de les preguntes que el diputat de Ciutadans (Cs) Sergio del Campo ha registrat al Congrés (*). «Quan el passat 1 de desembre es van aixecar els peatges de l’autopista AP-1 Burgos-Armiñón gairebé la meitat dels treballadors de la concessionària Europistas es van veure afectats per un expedient de regulació d’ocupació», ha explicat del Campo. Per això, el diputat de Cs ha afegit que «volem saber si l’actual Govern té una alternativa preparada per evitar que es repeteixi una situació semblant i alguns dels treballadors de l’autopista AP-7 es puguin quedar sense feina a partir del 31 de desembre». De fet, «els sindicats han demanat al Govern que subrogui a tots els treballadors de l’autopista», ha apuntat del Campo.

Foment ha confirmat que l’AP-7 entre Alacant i Tarragona serà gratuïta quan acabi l’actual concessió, el 31 de desembre d’aquest 2019, i el Govern està preparant el plec de condicions del contracte per a la conservació d’aquest tram, que arribarà als 16 milions d’euros a l’any. «Però de moment no coneixem els plans respecte al futur dels treballadors que presten els seus serveis a l’autopista i considerem que és un tema prioritari», ha conclòs el diputat de Cs.