.

.

TOTS 21

El president del Port de Tarragona fa una ponència a la Cambra de Comerç de Reus dins de la sessió Esmorzar Cambra

El president del Port de Tarragona fa una ponència a la Cambra de Comerç de Reus dins de la sessió Esmorzar Cambra

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, protagonitza aquest dijous 10 d’octubre a les 8.30 hores, la sessió Esmorzar Cambra que organitza la Cambra de Comerç de Reus. L’acte, que es duu a terme a la sala d’actes de l’edifici corporatiu, ha estat presentat pel president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just i per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. Cruset ha estat convidat per exposar la ponència sota el títol ‘Port de Tarragona: inversions de futur per al progrés del territori’.

El Port de Tarragona és una de les infraestructures més importants de l’Estat i del conjunt de la Mediterrània, el seu pla director (2015-20135) recull les infraestructures amb les quals es dotarà el Port en el futur immediat. En la seva ponència ha volgut destacar les inversions de futur per al progrés del territori i reivindica la “necessitat que tinguem una percepció real del nostre potencial com a territori”.

El president del Port aprofita la seva intervenció per explicar l’execució de diversos projectes que han de contribuir al posicionament del port com a referent en els àmbits de la logística Intermodal, els contenidors, la química i també en el competitiu món dels creuers turístics.

Alguns dels objectius immediats del Port de Tarragona, ha explicat Cruset, són la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) un espai d’un milió de metres quadrats destinat a ampliar les zones d’emmagatzematge i transport de mercaderies situat en el terme municipal de Vila-seca, la terminal Intermodal ‘Puerto Centro’ al municipi de Guadalajara i Marchamalo, la nova terminal de creuers del Moll de Balears, l’aposta per la millora de les comunicacions per tren i carretera, la diversificació dels tràfics, o l’espai natural Xarxa 2000, inversions destinades a generar més activitat econòmica al territori.

Finalment, Cruset, finalitza la seva intervenció anunciant la realització d’un estudi sobre la logística del tràfic de cereals en el seu hinterland amb l’objectiu de crear un port sec per potenciar el transport per ferrocarril de la majoria de les 30.000 tones diàries que surten del Port.

Cruset, aposta per un port amb una economia sostenible per millorar la qualitat de vida i la del nostre planeta.