.

.

TOTS 21

Coincidint amb el 25N, la regidoria de Benestar Social, Gent Gran, Salut i Igualtat de l’Ajuntament de Creixell ha senyalitzat tres entrades i sortides del municipi amb uns rètols violetes on s’hi llegeix “Creixell, localitat compromesa contra la violència de gènere”. Aquest dijous a la nit, l’Ajuntament també ha estrenat els llums violetes al balcó de la casa consistorial.

La regidora d’Igualtat, Chelo Picón, ha destacat que aquesta senyalització és una iniciativa pionera al territori que pretén “visualitzar que som un municipi compromès durant tot l’any amb la lluita contra la violència envers les dones, amb serveis de suport a les víctimes, eines per detectar casos de maltractament, campanyes de conscienciació, reivindicacions a través de l’art i activitats diverses”.

Els actes programats pel 25N a Creixell han arrencat aquest divendres al migdia, amb la lectura del Manifest institucional del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Demà dissabte 26 de novembre, a partir de les 11 h, l’associació Papallones Liles farà un repàs dels murals fets contra la violència masclista al llarg de la Rambla de les Moreres.
Pintada contra la violència bicaria

Un dels actes destacats del programa del 25N serà la Pintada entre la ciutadania de Creixell del banc en contra de la violència bicaria, a càrrec de l’Ajuntament de Creixell, que tindrà lloc el dissabte 26 de novembre, a les 12 h, a la plaça del Mirador.

El mateix dissabte, a les 18:30 h, a Cal Cabaler, es podrà gaudir d’un monòleg a càrrec de l’associació Papallones Liles. A continuació, a les 19 h, al mateix espai, es farà una xerrada sobre violència de gènere, a càrrec del Col·lectiu de Dones. En acabar, se servirà un refrigeri per a tothom.

Els actes es reprendran l’endemà diumenge 27 de novembre, a les 12 h, a la plaça Major, amb l’acte commemoratiu “Teixint estrelles al cel”.
Presentació del documental ‘Patriarcado, el organismo nocivo”

Per tancar els actes del 25N, el diumenge 27 de novembre, a les 18 h, s’estrenarà al Casal Municipal de Creixell el documental ‘Patriarcado, el organismo nocivo’, una producció de Pandora Box TV dirigida per Teresa Soler Garrido i Albert Sanfeliu Rodríguez. La pel·lícula no para de recollir èxits per la seva mirada des de la pedagogia, com a eina transformadora per la prevenció de la violència de gènere i per crear consciència social i cívica. El documental arriba a Creixell pocs dies després de rebre la distinció del Ministeri de Cultura com a pel·lícula especialment indicada pel foment de la igualtat de gènere (apta +12 anys).

La presentació del documental anirà a càrrec de la regidora d’Igualtat, Afers socials, Gent Gran i Salut de Creixell, Chelo Picón Gomis, i comptarà amb la presència de la senadora per ERC, Laura Castel Fort. Després de la projecció, s’iniciarà un col·loqui participatiu amb el públic assistent i el codirector, Albert Sanfeliu Rodríguez.