.

.

TOTS 21

Artcai, amb part de la coral i les autoritats

Artcai, amb part de la coral i les autoritats

Creixell ha creat un personatge fantàstic que recorrerà Catalunya en aquelles poblacions que van participar en el Mural Gegant de Catalunya. És un drac, es diu Artcai i ja té un format de conte escrit i dibuixat, obra de la poetessa de Sant Vicenç de Castellet Dolors Botines i la i·lustradora creixellenca María Juncal. La tarda de dissabte, Artcai era presentat en una gran gala al Casal Municipal de Creixell, que ha congregat 300 persones enmig d’una gran eufòria.

L’ideóleg del conte és el Jordi Marcer, responsable de Mural Gegant de Catalunya. També hi ha participat la Coral Infantil Horitzó de Sant Vicenç de Castellet. Aquesta coral és coneguda per la seva participació al programa ‘Oh Happy Day de TV3’, i ha estat una de les grans protagonistes de l’acte de presentació del conte amb un recital de cançons tradicionals catalanes que ha acabat amb una ovació i el públic posat d’empeus.

La Coral Nou Hortizó de Sant Vicenç de Castellet, en plena atuació

La Coral Nou Hortizó de Sant Vicenç de Castellet, en plena atuació

Unes 300 persones han volgut estar presents en aquest esdeveniment cultural de la vila creixellenca. L’acte ha estat presidit per l’alcalde, Jordi Llopart, i hi han assistit també el diputat al Congrés per Tarragona Jordi Roca, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, regidors i regidores de la corporació municipal de Creixell i també altres regidors de la demarcació.

Ha obert l’acte l’alcalde Jordi Llopart, amb unes paraules d’agraïment a les persones que han fet possible el conte. I ha destacat la importància d’aquest projecte que porta el nom de Creixell arreu del nostre país.

Dolors Botines, dirigint-se al públic, i María Juncal, a la dreta de la imatge. Foto: Tarragona21

Dolors Botines, dirigint-se al públic, i María Juncal, a la dreta de la imatge. Foto: Tarragona21

Durant l’acte s’ha llegit el conte per part de l’escriptora Dolors Botines, a la vegada que s’anaven projectant les il-lustracions realitzades per María Juncal.

La Coral Infantil Horitzó també ha interpretat diferents cançons relacionades amb el conte i ho ha rematat amb el repertori de cançons tradicionals. L’ajuntament ha fet una edició inicial de 1.000 exemplars del conte que es pot adquirir a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell.