.

.

TOTS 21

Lectura del manifest institucional del 8M a Creixell. Foto: Cedida

Lectura del manifest institucional del 8M a Creixell. Foto: Cedida

La lectura del Manifest institucional del 8M, aquest dimecres 8 de març davant de l’Ajuntament de Creixell, ha donat el tret de sortida a tota una sèrie d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que s’allargaran durant el mes de març. Enguany el manifest ha tingut un to especialment reivindicatiu. La regidora d’Igualtat de Creixell, Chelo Picón, ha estat taxativa: “El dia 8 de març, no tenim res a celebrar i molt a reivindicar”.

En la lectura del manifest, Picón ha recordat que “ens trobem aquí per reivindicar el feminisme i denunciar un sexisme que intenta perpetuar-se amb diferents formes”. La regidora d’Igualtat ha volgut reconèixer que “som beneficiàries de dones generoses que ens han precedit, dones que van desplegar els fonaments d’una transformació eficaç per millorar les nostres vides en clau d’oportunitats, de drets, de recursos. Volem ser-hi per decidir, volem ser-hi per ser la veu compartida i el referent coral d’un horitzó sense hegemonies”.

Chelo Picón ha volgut deixar clar que el “el Dia Internacional de les Dones és una jornada de reivindicació per a la lluita pels drets, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia, i com a tal, ha de ser una lluita conjunta de dones i homes”. La regidora ha afirmar¡t que les reivindicacions d’aquest dia “són les de cada dia, no només un dia a l’any” i ha afegit “lluitem per eliminar estereotips, la discriminació laboral i salarial i contra la violència masclista”.

Picón ha recordat que “aquesta regidoria té un compromís ferm amb la igualtat de gènere. Per això hi dediquem recursos, com la posada en marxa del CIR, el punt lila a les festes i la tolerància zero amb la violència masclista”, alhora que ha recordat que “des d’aquesta regidoria estem compromesos amb la incorporació de la perspectiva de gènere a les polítiques municipals”.

Per cloure el manifest, la regidora d’igualtat ha remarcat que “’s’ha d’estar cada dia, cada any, no només en any d’eleccions. Aquest ajuntament es va proclamar municipi feminista, aprovat en un Ple i, per això, des d’aquesta regidoria no estem d’acord amb algun acte que s’ha programat durant el mes de març”.

Properes activitats
Les activitats es reprendran el proper divendres 10 de març, a les 18h, a Cal Cabaler, on es farà entrega dels premis del ‘4rt certamen literari de Narrativa Curta Papallones Liles’. L’acte comptarà amb la presència de la secretària de feminismes de la Generalitat, Montse Pineda.

Com cada any, l’art urbà també tindrà presència en els actes del 8M. El dissabte 11 de març, a partir de les 09h, es farà l’activitat ‘Fem mural 8M’, a la Rambla de les Moreres. El mateix dia, a les 18h, es pronunciarà la conferència ‘Dona i història’, a Cal Cabaler.

El divendres 17 de març, a les 20h, el Casal Municipal acollirà una classe de ioga.

El diumenge 19 de març, a les 11h, des de la platja, arrencarà la ‘Caminada 8M’.

Els actes del 8M clouran el dissabte 25 de març, a les 12h, a la BiblioCreixell, amb la presentació del llibre i curtmetratge d’animació ‘El meu nom és clítoris’, a càrrec d’Isabel Llavoré i Maria Llavoré.