.

.

TOTS 21

Creixell celebra avui la Festa Major de Sant Jaume, una tradició que amb els anys ha acabat agafant més protagonisme que la Festa Major principal, la del Santíssim Sagrament, que se celebra al setembre, però que es manté mot viva com a referent tradicional de la vila.

La missa i la processó amb la imatge del sant, extreta de l’església parroquial per quatre persones que es diuen Jaume -com mana la tradició- ha estat el principal acte. Durant la missa, presidida pel rector, oan Brulles, hi ha intervingut la coral de Sant Jaume i en la processó hi ha fet cap el seguici popular, la banda Cossetània, a més de les autoritats, encapçalades per l’alcalde, Jordi Llopart. En alguns balcons s’ha mantingut també la tradició de penjar domassos, en altres, senyeres.

És curiós veure com amb el pas dels anys encara continúa vigent la tradició creixellenca de que en aquesta Processó hi participa també al costat de les autoritats de l’Ajuntament, el Jutge de Pau, la Farmaceútica del poble i el Cap de la Policia Local.

Les festes, qua van arrencar el dia 20 i va cmptar amb actes previs des del dia 14, s’allargaran fins al dia 29.

Consulteu la programació en aquest enllaç.