.

.

TOTS 21

La planta de Covestro a Tarragona. Foto: Cedida

La planta de Covestro a Tarragona. Foto: Cedida

L’empresa Covestro, fabricant de polímers a nivell mundial, va invertir 3,5 milions d’euros a la seva planta de Tarragona durant l’any 2021 per consolidar la cultura de seguretat de la companyia a través d’iniciatives de prevenció i protecció. En total, durant l’any passat, es van invertir 6,8 milions d’euros als quatre centres d’Espanya: els 3,5 milions de Tarragona, 2 milions a la planta de Parets del Vallès, 688.000 € al centre ubicat a Barcelona ​​i 650.000 € a les seves instal·lacions a Santa Margarida i els Monjos. A través d’aquestes inversions importants, la companyia ha continuat impulsant projectes centrats en la millora contínua de les mesures d’avaluació, gestió i prevenció de qualsevol tipus de risc.

“A Covestro la seguretat és la nostra prioritat número u, i treballem diàriament per garantir que és present al llarg de tota la nostra cadena de valor, de manera transversal. Gràcies al nostre model de millora contínua i al compromís i implicació de tots els treballadors, comptem amb una robusta cultura de la seguretat que ens acompanya en tot allò que fem”, explica Andrea Firenze, director general de Covestro España.

L’estratègia de seguretat de la companyia també inclou importants inversions en la formació i la capacitació d’empleats i col·laboradors. N’és un exemple el Safety Day, una jornada interna anual adreçada a totes les persones que formen part de la companyia, per promoure les actituds preventives. Aquest any, a més, per primera vegada la jornada s’ha obert a altres representants de la indústria química, que van participar a una taula rodona per compartir opinions i aprenentatges en matèria de seguretat.

La companyia també compta amb els Safety Telegrams, una eina de comunicació interna que es fa servir abans d’iniciar cada torn per compartir qualsevol possible incidència de manera coordinada, clara i eficaç. A més, a nivell global també s’organitza el Safety Award, un guardó anual que s’atorga a la millor iniciativa interna innovadora dissenyada per continuar millorant la cultura de seguretat de la companyia.

El model integral de seguretat de Covestro és un referent al sector químic, i ha rebut múltiples reconeixements durant els darrers anys. La Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola, per exemple, va reconèixer el compromís de la companyia atorgant-li el Premi Especial de Seguretat FEIQUE 2021 per haver obtingut un índex de freqüència zero i, en conseqüència, no haver tingut cap accident amb i sense baixa durant el any passat.