.

Amb una facturació de 10.700 milions d’euros en 2020, Covestro se situa entre les principals empreses de polímers del món. Foto: Covestro

Covestro va registrar un bon final de l’excepcional any 2020 i es va beneficiar, especialment en la segona meitat, de les seves consistents mesures de prevenció de la crisi i de la recuperació de la demanda. Malgrat el reeixit quart trimestre, el grup no va poder compensar totalment les retallades massives relacionades amb la pandèmia que es van produir en els primers sis mesos. En 2020, els volums bàsics venuts del grup van disminuir un 5,6% respecte al període anterior. Les vendes del grup també van baixar, amb un descens del 13,7% interanual, fins aproximadament els 10.700 milions d’euros. Gràcies a l’aplicació d’àmplies mesures de reducció de costos, Covestro va poder limitar el descens interanual del ebitda al 8,2%, acabant l’any fiscal 2020, segons el que es preveu, en aproximadament 1.500 milions d’euros (any anterior: aproximadament 1.600 milions d’euros). El resultat net va aconseguir els 459 milions d’euros (-16,8%), i el flux d’efectiu lliure operatiu (FOCF) va augmentar a 530 milions d’euros (+12,1%).

“Hem estat capaços d’obrir-nos pas amb èxit a través d’enguany tan excepcional i hem mantingut la nostra capacitat d’actuació en tot moment. Adoptem una àmplia gamma de mesures per a protegir els nostres empleats, mantenir les cadenes de subministrament en funcionament i ampliar la nostra sòlida posició de liquiditat “, afirma el director general (CEO) de Covestro, Dr. Markus Steilemann. “Per aquest motiu, l’any fiscal 2020 vam poder aconseguir activament els nostres objectius estratègics. Definim la nostra visió d’arribar a ser plenament circulars i vam fer un pas important en aquesta direcció amb l’anunciada adquisició del negoci de Resines i Materials Funcionals (RFM, per les seves sigles en anglès) de DSM”.

L’any fiscal 2020, Covestro va anunciar que es convertiria en una empresa totalment circular. Per a complir aquesta visió a llarg termini i integrar la circularitat en totes les àrees de les seves activitats empresarials, el grup va decidir centrar-se en quatre àrees: matèries primeres alternatives, reciclatge innovador, solucions conjuntes i energies renovables.

Excel·lents resultats gràcies a mesures consistents

“Les mesures decisives que prenem al principi van ajudar considerablement a obtenir uns sòlids resultats. Recolzats per una important recuperació de la demanda a partir de mediats d’any, vam tornar a la nostra senda de creixement en la segona meitat de l’any i generem uns beneficis que gairebé van aconseguir el nivell de l’any anterior”, afirma el director financer (CFO) Dr. Thomas Toepfer. “En un entorn que encara es caracteritza per la incertesa, seguim sense baixar la guàrdia en el control de costos i continuem reforçant la nostra eficiència. A més, la nostra orientació al client és encara més explícita, amb la finalitat de crear valor”.

Per a aconseguir posicionar-se més sòlidament després de la pandèmia del coronavirus i assegurar les reserves de liquiditat, Covestro va aplicar l’any passat nombroses mesures addicionals de reducció de costos. Com a resultat, el grup va estalviar un total de 360 milions d’euros a curt termini. El programa d’eficiència “Perspective” llançat en 2018 també va aportar 130 milions d’euros d’estalvi l’any fiscal 2020 i es va donar per conclòs a la fi d’any tal com s’havia anunciat.

Covestro també va aplicar diversos tipus de mesures de finançament en 2020. D’aquesta manera, el grup ha alineat en la mesura possible els seus instruments financers amb els seus resultats en matèria de sostenibilitat, per a subratllar el seu compromís amb una major sostenibilitat. Per exemple, la línia de crèdit sindicat de 2.500 milions d’euros, signada al març de 2020, es va vincular a una qualificació mediambiental, social i de governança (ESG). Quant millor sigui el rendiment ESG de Covestro, menor serà la part d’interès de la línia de crèdit.

Redacció