.

El sector de la construcció podria utilitzar en un futur materials més sostenibles fets a base de CO2. Des de 2016, Covestro ha estat treballant amb socis d’I+D com a part del projecte conjunt “DreamResource” per a investigar nous polioles més ecològics amb el potencial d’utilitzar-se, per exemple, en forma d’escuma rígida de poliuretà en aïllaments per al sector de la construcció. Ara, la companyia ha desenvolupat, juntament amb el soci del projecte puren gmbh, un primer prototip de placa aïllant, que conté els nous polioles basats en òxids d’etilè convencionals i CO₂. Això suposa un avanç decisiu de la tecnologia de CO₂ de Covestro per a aconseguir una indústria de la construcció alineada per a fer front als reptes climàtics actuals.

“Els edificis són responsables d’una gran part del consum mundial d’energia i les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle. Això fa que per a nosaltres sigui encara més important contribuir a l’Economia Circular i fer que l’aïllament sigui més sostenible i eficient en el futur. El nostre objectiu és acabar amb l’ús de combustibles fòssils i fer que els nostres processos de producció siguin més sostenibles”, afirma Sucheta Govil, directora comercial de Covestro.

Utilitzant tecnologia innovadora basada en CO₂, Covestro ja produeix cardyon®, un precursor de CO₂ que s’utilitza en la fabricació de matalassos, sòls esportius, fibres tèxtils i components per a interiors de vehicles.

Enfocament nou i prometedor gràcies a la tecnologia de CO2

Ara, Covestro ha aconseguit combinar l’òxid d’etilè derivat del petroli amb CO₂ en una reacció química per a produir primer polioles i finalment escuma rígida de poliuretà. S’espera que fins al 20% de les matèries primeres a base de petroli siguin reemplaçades per aquest procés en el futur. “Amb el desenvolupament d’aquests materials, estem donant al principal gas d’efecte d’hivernacle, el CO₂, un nou ús amb aplicacions versàtils”, explica Christoph Gürtler, Cap de Catàlisi i Tecnologia de Covestro.

Aïllament versàtil i sostenible

Després de més de tres anys de recerca conjunta en el projecte col·laboratiu, s’han lliurat amb èxit més de 400 quilograms del poliol a base de CO₂ per a purificar i per al seu posterior processament. “Aquests panells d’aïllament d’escuma rígida inicials fets amb un poliol d’escuma rígida a base de CO2 compleixen amb els estàndards i ja són comparables amb l’estàndard del mercat en termes de les seves especificacions tècniques clau. En el marc de la nostra cooperació, planegem fabricar prototips addicionals i millorar les propietats amb l’objectiu de fer un pas de gegant cap a l’ús de CO₂ com a matèria primera alternativa en taulers aïllants d’escuma rígida i garantir un ràpid desenvolupament final per a la preparació del mercat”, conclou el Director Gerent de puren, Andreas Huther. Gràcies a aquesta reeixida col·laboració, el CO₂ ara es pot utilitzar com a matèria primera alternativa en el sector de les escumes rígides. Això farà que els aïllaments dels edificis siguin encara més sostenibles i reduirà encara més la dependència de les matèries primeres fòssils.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */