.

Imatge d’una de les seus de Covestro. Foto d’arxiu.

El debat, moderat per Enginyeria Social, s’iniciarà amb la intervenció d’Antoni Prunera, Responsable de Desenvolupament de Negoci i I+D en ELIX Polymers, qui abordarà el concepte d’innovació responsable i com la companyia ho està incorporant en el seu funcionament.

Durant aquests últims anys, ELIX Polymers ha desenvolupat nous productes i materials més sostenibles, basats en tres factors clau per a la innovació: fabricació respectuosa amb el medi ambient, cartera de productes més sostenible i consciència de l’impacte en la salut. Aquests desenvolupaments han permès renovar la seva cartera i afegir diversitat i qualitat al mercat dels termoplàstics, a més d’optimitzar els processos dels seus clients, la qual cosa estimula la seva competitivitat.

La taula rodona continuarà amb el representant de Covestro, Álvaro Iglesias, segon director de la planta de MDI de Covestro España. Sota el títol “Economia circular i eficiència energètica en els processos de producció”, Iglesias donarà a conèixer els projectes i solucions que la companyia està desenvolupant per a liderar la transició d’una economia d’un sol ús a una economia circular real.

En primer lloc, parlarà sobre el procés innovador de reaprofitament de CO2 com a nova matèria primera per a la producció. Així mateix, el ponent acostarà als assistents la tecnologia ODC, patentada i exclusiva de Covestro, que permet disminuir fins a un 25% l’electricitat en els processos de producció del clor, amb la consegüent reducció de les emissions de CO2. Aquest estalvi suposa un gran salt en eficiència energètica, ja que la despesa en energia suposa al voltant d’un terç dels costos de fabricació del clor.