.

Maria Almató, CAS Ibèria Country Representative de Covestro.

Covestro ha protagonitzat avui el webinar “La circularitat completa en la indústria química”, un esdeveniment organitzat per Expoquimia i celebrat en el marc de les trobades online UNPRECEDENTED Industrial Dialoguis de Fira de Barcelona, en el qual ha explicat i abordat una de les quatre línies estratègiques de la companyia per a aconseguir la plena circularitat del negoci: l’ús de matèries primeres alternatives al petroli en els processos de producció, com la biomassa o el CO₂, noves opcions renovables que proporcionen igualment carboni, sense ser aquest emès com a gas de deixalla a l’atmosfera.

De la mà de Maria Almató, CAS Ibèria Country Representative, la companyia ha explicat com està incorporant progressivament aquestes matèries primeres en la seva producció, aconseguint estalviar una cinquena part del petroli cru, el material convencional en la indústria química.

En aquesta línia, Covestro ja està oferint productes innovadors, com per exemple components amb fins a un 70% de base biològica per a pintures d’automòbils i mobles, o polioles fets amb CO₂, que actualment ja s’utilitzen en matalassos, paviments esportius i fins i tot fibres tèxtils per a ús mèdic. Això dóna lloc a productes més sostenibles i eficients, allargant així el final de la seva vida útil i reduint considerablement la petjada de carboni.

Aquest compromís amb la descarbonització del sector és només una de les quatre línies estratègiques del pla de la companyia a llarg termini per a aconseguir la plena circularitat i que planteja la progressiva transformació de les seves instal·lacions de tot el món perquè siguin capaces de funcionar en un cicle totalment sostenible.

Tenint en compte que una veritable economia circular exigeix un enfocament integral de l’eficiència dels recursos, el pla inclou també l’ús d’energies renovables, és a dir, fonts alternatives d’electricitat; noves tecnologies de reciclatge que asseguren un major i més efectiu reaprovechamiento de materials i residus al final de la seva vida útil; i, finalment, aliances estratègiques per a avançar conjuntament en l’economia circular mitjançant la cooperació intersectorial.

“Ens enfrontem com a societat a reptes globals. El canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat o l’escassetat de recursos són alguns exemples que evidencien la necessitat de repensar l’enfocament actual. És per això que estem convençuts de la necessitat d’aplicar el concepte d’economia circular com a principi estratègic per a canviar la forma en la qual produïm, consumim i creem valor. En aquest sentit, ens emplacem a abandonar el concepte de producció i consum lineal d’un únic ús i deixar de tirar, cremar i perdre carboni sense recuperar-ho. Hem de sortir del model lineal per a centrar-nos en cicles de creació de valor que perdurin en el temps”, ha explicat Almató.

Redacció