.

Inclou una beca de 3.000 euros i un programa de pràctiques

Covestro i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la Univesitat Rovira i Virgili (URV) han lliurat el premi Work Experience a l’estudiant del màster de Ingenería Química, Laura de Sousa, per a desenvolupar un estudi de viabilitat sobre l’ús de tècniques de captació i condicionament de CO2 en sistemes de cogeneració. Aquest guardó inclou una beca de 3.000 euros i la possibilitat de fer pràctiques en l’empresa.

A través d’aquest acord de col·laboració amb la URV, Covestro cerca afavorir el desenvolupament de joves talents en el sector químic. El premi Work Experience inclou la dotació econòmica necessària per a la matrícula del primer any de màster, així com un programa de pràctiques curriculars en la multinacional durant el segon any per a completar l’experiència de l’alumne.

Els estudiants de la ETSEQ-URV poden optar anualment al premi inscrivint-se al projecte que més els interessi per a dur-lo a terme durant les seves pràctiques i que servirà de treball de fi de màster. En aquesta ocasió, Laura de Sousa ha estat l’estudiant seleccionada i Covestro ha proposat un projecte on es realitzarà una cerca de l’estat de l’art de tecnologies de captació de CO2 en gasos de combustió i l’elaboració d’un estudi sobre la viabilitat tècnica i econòmica d’una selecció d’aquestes per a, posteriorment, desenvolupar una enginyeria bàsica amb l’opció més factible i determinar la seva rendibilitat en una planta química.

Durant el lliurament del premi, el director general de Covestro, Andrea Firenze, va posar l’accent en la importància que té per a la companyia fomentar projectes en pro del medi ambient així com ajudar la progressió de joves talents dins del sector: “La reutilització de CO2 ens ajudarà a continuar explorant noves fórmules per a continuar fomentant la sostenibilitat”, va afirmar.

Per part seva, el vicerector d’Innovació i Transferència del Coneixement, doctor Francisco Medina, va agrair a Covestro l’oportunitat que dona als nostres estudiants de poder continuar amb la seva formació acadèmica dins d’un entorn industrial, que és una clau fonamental en el programa educatiu de la nostra universitat i de la col·laboració que manté amb la ETSEQ. També va comentar la necessitat de reforçar la relació entre la URV i l’empresa, i va oferir a Covestro la possibilitat d’aprofitar els grups de recerca de la nostra universitat, altament qualificats i reconeguts internacionalment, en els projectes mediambientals que Covestro està realitzant.

Carlos Álvarez, coordinador del programa Work Experience en Covestro, destaca que “per a la companyia és un honor poder comptar amb enginyers químics altament formats i poder-los oferir la possibilitat de tenir una primera experiència professional amb nosaltres”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */