.

.

TOTS 21

Covestro aporta la seva tecnologia de CO₂ per a produir l’aglutinant que es troba sota la superfície de la gespa.

Covestro està utilitzant la seva tecnologia punta de diòxid de carboni per a contribuir a una economia circular. Així, la companyia s’ha associat amb l’empresa australiana Advanced Polymer Technology (APT) -fabricant líder mundial de materials a base de poliuretà, revestiments acrílics i productes de gespa artificial- i el fabricant de sòls esportius Polytan per a desenvolupar l’exclusiva superfície d’hoquei sobre herba Poligras Tòquio GT, recinte que s’utilitza per als partits d’hoquei del gran esdeveniment esportiu d’aquest estiu a Tòquio. Covestro aporta la seva tecnologia de CO₂ per a produir l’aglutinant que es troba sota la superfície de la gespa.

Aquest material sostenible de Covestro, cardyon®, és un poliol produït amb fins a un 20% de CO₂. Fa uns anys, Covestro va treure al mercat aquesta tecnologia innovadora, que ajuda a reduir fins a una cinquena part de matèries primeres fòssils provinents del petroli. Es tracta d’un enorme avanç i d’una contribució innovadora a la conservació dels recursos i a l’economia circular per a la indústria.

El diòxid de carboni tanca el cercle

Amb aquesta tecnologia, el diòxid de carboni pot reutilitzar-se com una valuosa matèria primera per a plàstics sostenibles. S’utilitzen catalitzadors químics per a impulsar les reaccions entre el CO₂ i una matèria primera convencional per a produir polioles de forma més econòmica i sostenible, amb el CO₂ incorporat químicament.

Actualment, cardyon® també s’utilitza per a produir embuatats per a sabates i interiors d’automòbils, escumes flexibles per a matalassos i adhesius per a sòls esportius. Més recentment, també s’ha implementat per als primers prototips de materials aïllants fets d’escuma rígida i tensioactius, que s’utilitzen com a detergents, per exemple.

Redacció